Postanowiłem sprawdzić temperaturę programem SpeedFan która mnie niepokoi.
Komputer nigdy nie był podkręcany i tylko raz był w serwisie. Chciałbym dowiedzieć się czy to wina pasty czy czegoś innego, bo nie jestem w tym obeznany dlatego proszę o pomoc i o radę. Komputer od środka jest zadbany i regularnie zostaje czyszczony. Inne śmieci Ccleanerem zostały usunięte, a dysk przeszedł defragmentacje programem Defraggler. Od czasu do czasu strasznie przycina PC i może to być wina temperatury? Przy pełnej pracy temp sięga do 60 stopni. Wszystkie dodatkowe screeny : temp.rar - Speedy Share - upload your files here
Pozdrawiam.
wysoka temperatura procesora w SpeedFan
Rozpoczęty przez
Andy0071
, 02 02 2013 21:22
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 02 2013 - 21:22
Napisano 03 02 2013 - 00:49
To zapodaj jakiś screen na forum. Czego te 60 stopni dotyczy ? Speedfan akurat nie jest wiarygodnym programem do takich rzeczy.
Podziel się lepiej pełną konfiguracją PC bo narazie opisujesz jakieś widmo.
Podziel się lepiej pełną konfiguracją PC bo narazie opisujesz jakieś widmo.
Napisano 03 02 2013 - 11:39
60 stopni Core.
http://www.speedyshare.com/xez3F/temp1.rar
Opisuje widmo bo nie jestem w tym specjalistą wiedz nie dziw mi się że brakuje mi wiedzy.
http://www.speedyshare.com/xez3F/temp1.rar
Opisuje widmo bo nie jestem w tym specjalistą wiedz nie dziw mi się że brakuje mi wiedzy.
Napisano 03 02 2013 - 14:23
Temperatury które podałeś są podczas normalnej pracy komputera? Jeżeli tak to nie ma czym się przejmować temperatury procesora są w normie więc nie wiem czym się stresujesz.
P>S> na następny raz jak będziesz chciał wklejać jakieś screeny z programów jakikolwiek temat na forum mamy darmowy upload zdjęć:
/ihost
P>S> na następny raz jak będziesz chciał wklejać jakieś screeny z programów jakikolwiek temat na forum mamy darmowy upload zdjęć:
/ihost
Napisano 07 02 2013 - 11:42
W zależności od procesora i jego techologii wykonania. Na jednym ze starych kompów w pracy mam AMD Athlona 2500+. Temperatura na nim w stress test osiaga spokojnie 80 stopni i komp nie robi błędów. Dla nowych CPU w technologi 22nm to 60+stopni jest juz zabójcze
Napisano 09 02 2013 - 01:02
Ja mam Athlona 64 3500+ i też 80 stopni osiąga, ale błędy robi. Jednak błędy te nie są związane z temperaturą, bo występują nie tylko w stresie.Na jednym ze starych kompów w pracy mam AMD Athlona 2500+. Temperatura na nim w stress test osiaga spokojnie 80 stopni i komp nie robi błędów
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych