http://temperatura.patrz.pl/
czemu taka wysoka temperatura, zaraz przy uruchomieniu kompa jest stówa :/
grafika gigabyte geforce 6600gt ddr3 128 ram chlodzenie aktywne
płyta głowna gigabyte k8ns
procesor athlon 64 3000+ chlodzenie box'owe
wd 80gb
786ram ddr
wentylator sie kreci, grafika nie jest podkrecana, nowe chlodzenie pomoze ?
wysoka temp. karty graficznej :/
Rozpoczęty przez
LUKSUSq
, 24 12 2007 21:53
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 12 2007 - 21:53
Napisano 24 12 2007 - 23:23
Na początku spróbuj zmienić program który pokazuje temp.
Porównaj wyniki z przynajmniej 3... tak naprawdę wtedy można wyciągnąć wnioski, parę razy się spotkałem
z faktem, że to co na monitorze ma mało wspólnego z rzeczywistością.
A jeśli wyniki będą mniej więcej do siebie podobne, to istnieje szansa że karta graficzna może być w jakimś stopniu
uszkodzona, a jej usterka objawia się właśnie w ten sposób.
Porównaj wyniki z przynajmniej 3... tak naprawdę wtedy można wyciągnąć wnioski, parę razy się spotkałem
z faktem, że to co na monitorze ma mało wspólnego z rzeczywistością.
A jeśli wyniki będą mniej więcej do siebie podobne, to istnieje szansa że karta graficzna może być w jakimś stopniu
uszkodzona, a jej usterka objawia się właśnie w ten sposób.
Napisano 25 12 2007 - 09:52
http://img175.imageshack.us/my.php?image=temkpvd3.jpg
sprawdzałem everestem i speedfanem oraz taka sama temperatura jest gdy wejde poprzez utility i tak samo tam wskazuje, chociaz prog tam pisze 145 stopni a ja słyszałem ze max 120 i moze sie grafika zjarac, teraz zima to jeszcze moze wytrzyma, mam na nią gwarance takze probowac cos załatwiac z gwarancją ??
sprawdzałem everestem i speedfanem oraz taka sama temperatura jest gdy wejde poprzez utility i tak samo tam wskazuje, chociaz prog tam pisze 145 stopni a ja słyszałem ze max 120 i moze sie grafika zjarac, teraz zima to jeszcze moze wytrzyma, mam na nią gwarance takze probowac cos załatwiac z gwarancją ??
Napisano 25 12 2007 - 11:03
Możesz zrobić tak.Zobacz czy wentylator się kręci na niej.Jeśli tak to idź z nią do serwisu.Rozumiem że ona dobrze pracuje?(tzn.obraz jest dobrze wyświetlany)?
Napisano 25 12 2007 - 11:07
tak wszystko działa bez zarzutu, ładnie pracuje w 3d mark 03 - wynik 6500pkt sterowniki 7772 i konfiguracja kompa jak wyzej podałem
Napisano 26 12 2007 - 19:46
Palucham sprawdź czy radiator jest goracy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty