Skocz do zawartości

wporzopcet

OFFLINE Ostatnio: 22 11 2015 14:16
-----

Moje tematy

Podpowiedź i kupno komputera stacjonarnego

15 11 2015 - 21:45

Witam wszystkich. Na wstpępie proszę o dużą cierpliwość. Rozważam kupienie albo używanego gotowca albo nowego poskładanego tak by to co ew. rok temu wyszło chodziło bez problemu na wysokich/srednich ew. hd ready. W jakim przedziale lepiej kupić wtedy, za pieniążki nowego czy używanego? Jak mi radzicie, bo nie wiem czy będę zadowolony. Dochodzi jeszcze jedna mała rzecz... Mogę poczekać z kupnem. Acha budżet no nie ma znaczenia. Najbardziej to by mi tu zależało aby mi ktoś podpowiedział w jakiej cenie powyżej pułapu cenowego moc nowych kompów przestaje rosnąć. Taka cena/jakość abym ja miał rozeznanie. Ewentualnie mógłbym poczekać rok i zastanowić się nad bardziej budżetowym rozwiązaniem i zakupić używke np. z allego i dokupić do niej karte graficzną. W tym drugim rozwiązaniu już bym się nie nastawiał na "wybuchy" ale zawsze coś w portfelu zostanie. (nie miałem na myśli wybuchających zasilczy???:)) A i 3 najważniejsza rzecz. Mianowicie czy ktoś mi podpowie. Nie tak dawno wyszła nowa generacja. Czy komputery takie używane będą w tej cenie co nowe PS4 lepsze? Dobrze rozumuję? Bo ja i tak bedę kupował oryginalne ze względu na multiplayer. Czy pogram w starsze multi na nowym PS?  Podsumowując moje pytanie tutaj jest trochę mało dokładne, lecz to wynika z braku wiedzy a do tego nie widziałbym jaki zestaw złożyć. Tak więc w skrócie. do 2 tysięcy jaka używka/nowy. 2 opcja czy lepiej kupić nowy za 4 tyś? Może 2 razy tańszy nie będzie gorszy? Czy wielokrotnie słabszy i lepiej iść w najnowsze technologie... Problem jest spory i będę wdzięczny za jakiś opis sytuacji na rynku i ogólnie za jakeś nakierowanie. A zależy mi na tym aby ten laptop, którego mam 3 lata nie okazał się lepszy z kolei od takie używki i z tąd ten problem. Będę zainteresowany wszelkimi poradami. :ohh: