- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: winylowicz
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 8
- Odwiedzin: 926
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Lipiec 19, 1987
-
-
-
Zainteresowania
Wymagające sporty samochodowe
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Win7/Ubuntu 12.04/CentOS 6.2
Moje tematy
Czarny ekran HP ProBook 4510s
09 06 2012 - 07:20
Mam problem z lapkiem HP, mianowicie ostatnio stało się tak, że zaczęła padać mi bateria i była już w krytycznym stanie. Jako że miałem akurat spotkanie nie mogłem się podpiąć pod zasilanie, więc zwyczajnie zamknąłem klapę, aby przeszedł w hibernację. Niestety, po otwarciu klapy przestała działać matryca. Nic się na niej nie wyświetla, pomimo że laptop sam w sobie jest włączony. Próbowałem już wyjmować baterię, odpalać go z baterii, z zasilacza, z jednego i drugiego. Podpiąłem nawet monitor do niego i nic. Macie jakiś pomysł co mogło paść?
Połączenie wizualne Win 7/Ubuntu
26 05 2012 - 19:12
Witam!
Szukam rozwiązania, które zapewniłoby możliwość wielosesyjnego, zdalnego łączenia się z pulpitem Ubuntu 12 przy pomocy komputerów klienckich wyposażonych w Win 7. Próbowałem już kilka metod, w tym wykorzystać xrdp i lączyć się przy pomocy pulpitu zdalnego, ale w momencie uzyskiwania połączenia pojawiały się błedy związane z gnomem i musiałem zrywać połączenie i restartować Ubuntu bo już na nic nie reagował...
Szukam rozwiązania, które zapewniłoby możliwość wielosesyjnego, zdalnego łączenia się z pulpitem Ubuntu 12 przy pomocy komputerów klienckich wyposażonych w Win 7. Próbowałem już kilka metod, w tym wykorzystać xrdp i lączyć się przy pomocy pulpitu zdalnego, ale w momencie uzyskiwania połączenia pojawiały się błedy związane z gnomem i musiałem zrywać połączenie i restartować Ubuntu bo już na nic nie reagował...
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: winylowicz
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość