Skocz do zawartości

voult

OFFLINE Ostatnio: 20 10 2007 08:16
-----

Moje posty

W temacie: Problem z dyskiem SCSI

02 10 2007 - 20:10

Ja się kiedyś bawiłem dyskami SCSI, osobiście bym stawiał na przejściówkę... pytanie, skoro podłączałeś to i tak do łącza Wide (68pin), to nie mogłeś od razu dysku kupić takiego tylko bawić się przejściówki (80>68)?

Pogrzeb w biosie kontrolera (SCSI), może coś masz źle ustawione.

Ps. Dużo osób jeszcze korzysta ze SCSI? ja już się zastanawiałem czy ten standard, zresztą bardzo dobry, nie umarł... :huh:

W temacie: [INTEL] Problem z potokiem w P4 3Ghz HT

01 10 2007 - 08:17

Problem rozwiązałem przez wymiane płyty. @Tweak_man: dzięki za rade, kombinowałem, ale stawiałem również świerzy system i było to samo... więc niestety to ona była winna.
Obecnie staram się dowiedzieć w jednej firmie ile by kosztowała diagnoza i ewentualne wymiany uszkodzonych części... co mnie właśnie zszokowało, są firmy, które naprawią uszkodzoną płyte :D

Aczkolwiek może się okazać, że nie będzie to opłacalne...

W temacie: [INTEL] Problem z potokiem w P4 3Ghz HT

26 09 2007 - 09:59

Nic nie dało, ubicie svhostów zaowocowało restartem systemu. Procek dalej się tak samo zachowuje, tzn. w Menadżerze zadań w Procesach ma 99% bezczynności w Wydajność (wykresy) jeden z wątków prawie cały zajęty. Tak jakby cały czas coś liczył, ale winda nie widzi co...

Nie dopisałem tego, komp nie był i nie jest kręcony, ja stawiam na problemy sprzętowe...
Pytam, bo może ktoś kiedyś miał styczność z podobnym problemem, np. przegrzany procek, pwm (stabilizatory napięcią) albo ukruszony rdzeń northbridge, pytanie tylko czy chodziło by tak stabilnie, czy by się sypał w ogóle robiąc jaja, a nie tylko zwalniając proca?

Postaram się go dziś rozebrać całego i pooglądać dokładnie płyte, czy nie ma spuchniętych kondensatorów lub jakiś śladów przepalenie itp... kto wie, może pochodzi z 3 dni stabilnie, a potem zrobi mi się w domu dużo dymu :/