Skocz do zawartości

telperion_DT

OFFLINE Ostatnio: 13 01 2009 20:59
-----

Moje tematy

pentagram cerberus p6391 - problem z dołączeniem komputera

09 01 2009 - 18:49

Witam.

Mam taki oto problem:
Mam sieć osiedlową (łączenie przed RJ45). Zakupiłem router Pentagram Cerberus P6391. Dzielę nim internet na jeden komputer PC i laptopa. Chciałem podłączyć drugiego PC i nawet mi się to udało (poprzez konfigurację z www). Problem polega na tym, że po jakimś czasie (ok. miesiąc) internet na tym drugim PC przestał działać - nie było nic ruszane, ani w konfiguracji, ani w routerze, ani z kablami. Nie działają żadne strony, co gorsza nie działa także strona konfiguracyjna routera (a przecież powinna nawet bez internetu). Połączenie lokalne wyszukuje adresu sieciowego, po chwili łączy się, znajduje prawidłowy adres (ten co kiedyś ustawiłem w konfiguracji) i ... nic. Po prostu nie działa.

Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc. Nie mam nawet jak pozmieniać nic w konfiguracji feralnego PC, bo jak pisałem nie działa strona konfiguracyjna. Może coś trzeba zmienić na macierzystym PC? (choć to dziwne, bo ustawenia są te same a wcześniej działało).

W ustawieniach router'a jest włączone przypisywanie adresów IP przez DHCP.
Podaje dane jakby były potrzebne:

PC1:
LAN : 192.168.0.1
WAN: 192.168.1.88
DHCP: 192.168.0.101

PC2:
DHCP: 192.168.0.102

Zrobiłem reboot routera, powrót do ustawień fabrycznych itp. ale nic nie pomogło. Czy może nawalać karta sieciowa / sterownik?
Co jest grane?