Posiadam 2 routery. Jeden ADSL drugi WAN. ADSL to ASMAX 704u, a WAN ASUS RT-N10. Połączyłem wyjście LAN z ASMAXA do LAN ASUSA, wyłączyłem na obu DHCP. Asmax ma IP 192.168.1.100, Asus 192.168.1.1. W Asusie ustawiłem bramę na 192.168.1.100 i włączyłem go w tryb access pointa. Wszystko działa prawidłowo, oba routery rozsyłąją internet po kablu i po wifi. I tu moje pierwsze pytanie - czy można uzyskać ten sam efekt łącząc LAN z Asmaxa do WAN Asusa? Bo nie chce mi to zadziałać. I drugie pytanie. Próbowałem podłączyć ASUSA do internetu z kablówki. Sygnał wchodzi na modem ARRIS CM550B. Modem posiada wyjście LAN. Dodatkowo operator zabezpiecza się poprzez MAC aby nie używać więcej niż jednego komputera. Adres IP przydzielany jest przez DHCP. Jak skonfigurować Asusa żeby z modemu pobierał internet. Oczywiście sklonowałem już adres MAC z karty sieciowej więc router powinien być wykryty jako komputer. Dodam że DNS'y są wpisane na sztywno. Czy jest wogóle możliwość rozdzielenia sygnału za modemem z kablówki??