- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: pietrach
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 9
- Odwiedzin: 1 625
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Marzec 2, 1992
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
windows Xp
0
Neutralna
Znajomi
pietrach nie posiada znajomych
Moje tematy
Po załadowaniu Windows monitor gaśnie.
23 06 2010 - 12:49
Witajcie. Mam pewien problem z kjarta graficzną. Jest to nividioia geforce 4 mx440 64mb agpx8. Kupiłem ja jako sprawna, ale niestety troskliwy sprzedawca by nie uszkodziła sie karta odkręcił śledz i połozył na karcie w liście bombelkowym. Gdy do mnie karta dotarła skrzywione zostału 2 kondensatory, jeden naprostowałem, a drugi odłamał sie. Nie mam lutownicy wiec włożyłem nużki jedengo z kondensatorów w otwory gdzi ebyły i docisłem i się trzyma. Bez jedego kondensatora były małe artefakty na ekranie. Po uciśnięciu tego co sie odłamał artefakty znikneły, ale jest problem z ta kartą. Jak nie ma żadnys sterowników po ząładowaniu windowsa jest obraz , ale w rozdzieloczości bodajże 640-480 lub 800-600 i jak zmienie na 1024-768 to obraz znika i brak syganłu z karty. monitor 19cali lcd. po zainstalowaniu sterowników po załadowniu systemu obrazu już nie ma. . W tybie vga obraz jest ale w małej rozdzielczości. Dodam że reszta pezespołów spraw9na. Wkładam inna karte geforce 2 mx 400 i wszystko gra, sterowniki chodzą. dziwi mnie że po paru minutach radiator karty jest ledwo letni. Karta miała wentylatorek ale był uszkodzony. Podłączyłem sprawny od innej karty i nie kręci się tylko robi sie ciepły. Patrzyłem napięcie miernikiem i jest 12v w złączu. Czy da się ta karte jakośc naprawić?
Karta muzyczna Diamond Technology DT0398 sterowniki pod Windows 7
22 06 2010 - 12:12
Witajcie! Szukam sterowników do karty jak w temacie pod Windows 7. Przeszukałem google i nie ma. Może ktoś używa na windowsie 7 i pomoże. Czy stery do win Xp będą chodziły na win 7?
płyta głowna k7vta3 v 6.0 brak dzwieku
18 06 2010 - 15:34
Witajcie!
Mam problem z płyta główna jak w tytule, a dokładniej z dźwiękiem. Ma zintegrowany chip z dźwiękiem VIA
Z specyfikacji płyty jest to
º 2-kanałowy kodek audio VIA®
º Zgodność ze specyfikacją AC'97 2.2
Problem jest taki że po instalacji systemu i wgraniu sterowników standardowych oferowanych przez producenta nie ma dźwięku w ogóle. Sprawdzałem na głośnikach i słuchawkach.
Dane o sterowniku ze strony producenta:
Nazwa sterownika VIA AC'97 Codec Sound Driver
Wersja 3.50b
Data publikacji 2003/03/28
Opis aktualizacji VIA AC'97 Codec Sound Driver
Uwaga specjalna CD 2.4VI
Próbowałem instalować inne sterowniki dla Via, "Vinyl" i combo coś i nadal brak dźwięku. Karta jest włączona i wykrywalna przez system. Głośność ustawiona na max.
Przeglądałem fora i nic. Instalowałem poprawkę do niby hd audio i tez nic:( Boje się że mam uszkodzona ta katę dźwiękowa. Dopatrzyłem się gdzieś na forach że dźwięk idzie na przedni panel zamiast na tył, bo jest miejsce do jego podłączenia i chyba trzeba włożyć gdzieś jakieś zworki. Czy to prawda? Jak tak to gdzie, bo kolo układu jest tylko piny do podłączenia przędnego panelu i do sygnału od cd-romu.
Mam problem z płyta główna jak w tytule, a dokładniej z dźwiękiem. Ma zintegrowany chip z dźwiękiem VIA
Z specyfikacji płyty jest to
º 2-kanałowy kodek audio VIA®
º Zgodność ze specyfikacją AC'97 2.2
Problem jest taki że po instalacji systemu i wgraniu sterowników standardowych oferowanych przez producenta nie ma dźwięku w ogóle. Sprawdzałem na głośnikach i słuchawkach.
Dane o sterowniku ze strony producenta:
Nazwa sterownika VIA AC'97 Codec Sound Driver
Wersja 3.50b
Data publikacji 2003/03/28
Opis aktualizacji VIA AC'97 Codec Sound Driver
Uwaga specjalna CD 2.4VI
Próbowałem instalować inne sterowniki dla Via, "Vinyl" i combo coś i nadal brak dźwięku. Karta jest włączona i wykrywalna przez system. Głośność ustawiona na max.
Przeglądałem fora i nic. Instalowałem poprawkę do niby hd audio i tez nic:( Boje się że mam uszkodzona ta katę dźwiękowa. Dopatrzyłem się gdzieś na forach że dźwięk idzie na przedni panel zamiast na tył, bo jest miejsce do jego podłączenia i chyba trzeba włożyć gdzieś jakieś zworki. Czy to prawda? Jak tak to gdzie, bo kolo układu jest tylko piny do podłączenia przędnego panelu i do sygnału od cd-romu.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: pietrach
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość