Mam taką sytuację: przy starcie komputera - memtesting pokazuje 768 MB pamięci [mam natomiast 4 kości po 256 MB każda czyli 1 G] - czy to oznacza, że jedna z kości padła? Pytam, bo Everest z kolei wykazuje mi w zakładce "pamięć" też 768 MB, a w zakładce "SPD" wykazuje mi wszystkie cztery kości po 256 MB każda.
Natomist CPU-Z w zakładce "memory" wykazuje 1024 MB, z kolei w zakładce "SPD" wykazuje, że jeden slot jest pusty.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: lamb
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 329
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
windows XP
0
Neutralna
Moje tematy
Pamięć RAM ilość przy starcie kompa, ilość w Everście
23 03 2008 - 12:08
GeForce 7300GT AGP - problemy w grach
20 03 2008 - 22:46
witam
Od niedawna mam nową kartę czyli Geforce 7300 GT na złącze AGP i nieustający problem podczas grania.
oświadczam, że wszystkie gry to oryginały.
problemy są na wszystkich grach: obraz się zacina, miga, tekstury fiksują, a czasami robi się zwis, tak że bez resetu nie da się komputera ruszyć. tak się dzieje zawsze, gdy odpalam gry po pierwszym włączeniu komputera po dłuższym czasie /po kilku godzinach, następnego dnia - nie wiem, może tak się dzieje i po krótszym czasie, choćby po pół godzinie, ale to chyba nie większego znaczenia/.
W każdym razie kiedy odpalam gry po takim czasie - to klęska i wyżej opisane przypadłości. Wtedy albo wyłączam komputer albo muszę wyłączyć /bo zwiecha/ i dosłownie za moment włączam ponownie, i odpalam grę / gry - chodzą bez problemu, nic złego się nie dzieje.
Moje pytanie brzmi: o co chodzi? karta miała już zmieniane sterowniki na nowsze - nie pomogło, powrót do starych - też nie pomógł.
Nie wiem czy w grę może wchodzić fizyczne uszkodzenie karty, raczej nie, skoro wyłączenie - wlączenie naprawia błąd. tylko, że ile razy można sobie tak włączać, wiadomo, że nie o to chodzi.
może ktoś będzie miał jakiś pomysł, bo po prostu już tylko to zostało
wcześniej był Radeon i nie było żadnych cudów - podobno Geforce są świetne do grania, a tymczasem jak widać
Od niedawna mam nową kartę czyli Geforce 7300 GT na złącze AGP i nieustający problem podczas grania.
oświadczam, że wszystkie gry to oryginały.
problemy są na wszystkich grach: obraz się zacina, miga, tekstury fiksują, a czasami robi się zwis, tak że bez resetu nie da się komputera ruszyć. tak się dzieje zawsze, gdy odpalam gry po pierwszym włączeniu komputera po dłuższym czasie /po kilku godzinach, następnego dnia - nie wiem, może tak się dzieje i po krótszym czasie, choćby po pół godzinie, ale to chyba nie większego znaczenia/.
W każdym razie kiedy odpalam gry po takim czasie - to klęska i wyżej opisane przypadłości. Wtedy albo wyłączam komputer albo muszę wyłączyć /bo zwiecha/ i dosłownie za moment włączam ponownie, i odpalam grę / gry - chodzą bez problemu, nic złego się nie dzieje.
Moje pytanie brzmi: o co chodzi? karta miała już zmieniane sterowniki na nowsze - nie pomogło, powrót do starych - też nie pomógł.
Nie wiem czy w grę może wchodzić fizyczne uszkodzenie karty, raczej nie, skoro wyłączenie - wlączenie naprawia błąd. tylko, że ile razy można sobie tak włączać, wiadomo, że nie o to chodzi.
może ktoś będzie miał jakiś pomysł, bo po prostu już tylko to zostało
wcześniej był Radeon i nie było żadnych cudów - podobno Geforce są świetne do grania, a tymczasem jak widać
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: lamb
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość