Skocz do zawartości

lamb

OFFLINE Ostatnio: 01 04 2008 21:33
-----

Moje posty

W temacie: GeForce 7300GT AGP - problemy w grach

01 04 2008 - 21:33

Podczas testu 3DMark06 wyskakuje komunikat: IDirect 3D VertexBuffor9: lock failed : Driver internal error (D3DERR_Driver internalerror). Co ciekawe, po wyłączeniu kompa i włączeniu go po chwili [opcja "uruchom ponownie"] - test 3DMark06 przechodzi bez zgrzytów i komunikatów. Ciąg dalszy problemów opisanych pod tytułowym tematem. CZyżby wina była po stronie tego sterownika cały czas, tylko co robić, sterownik ze strony nVidii - prawidłowy rzec można, a tu taki numer, no i fakt, że po tym ponownym włączeniu wszystko działa prawidłowo, jakby system odpowiednio lokował tenże sterownik tam gdzie trzeba. CZy to znaczy, że trzeba w końcu instalować system od nowa?

21 03 2008 - 23:53

żadnego podkręcania. trzeba dodać, że te temperatury to przy otwartej obudowie, przy zamkniętej dochodzi po kilka stopni, więc już nie jest najlepiej
na dodatek pojawił się przy starcie komunikat : "some changes in chipset or clock settings caused boot failure. defaults for these setting have been loaded", już kilka razy. zanosi się na to, że komp chyba kipnie, tylko z jakiego powodu? może coś z płytą główną - Gigabyte K7 Triton? znajomy podpowiada, że "pamięci nie trzymają"?

21 03 2008 - 13:00

racja 350 W...
producent karty - Palit, temperatura karty - wg Everesta - 44 stopnie, to chyba do przyjęcia?
natomiast procek mi się grzeje - sempron 2800+ , tak 58 stopni przy dłuższej robocie, a przy grach z 60 stopni łapie, może to być jego wina na ten przykład, tylko czemu rzutowałoby to tylko na grafikę?

21 03 2008 - 08:54

mój zasilacz to Chieftec moc 350 V