Skocz do zawartości

jose65

OFFLINE Ostatnio: 04 02 2009 08:46
-----

Moje posty

W temacie: Zawieszający się komputer

16 10 2008 - 07:19

zorganizowalem sobie GeForca 7600 GT włożyłem go w PCI-E i komputer znow nie chcial ruszyc...tzn system odpalal sie normalnie, bylo nawet słychac dzwiek powitalny z windy a na ekranie nadal nic i monitor w stanie stand-by... pewnie wyobrazacie sobie moją flustracje...Poprobowalem jeszcze 2 razy i wylaczylem komputer. Po paru godzinach sprobowalem ponownie, komp bez zadnych bipów alarmowych z plyty głównej ruszyl za 1 razem. Czy ktos potrafi to wytlumaczyc?? Czy to po prostu zlosliwosc rzeczy martwych :P

W kazdym razie problem rozwiązany, dziękuje za zainteresowanie tematem :P

W temacie: Zawieszający się komputer

14 10 2008 - 07:44

problemów ciąg dalszy, wykryłem chyba powód takiego zachowania komputera. Otwierając podgląd zdarzeń w zarządzaniu komputerem, zauważyłem alarmy przy procesach ati2mtag oraz ati2dvag. Wylączylem je jeszcze przed zawieszeniem i o dziwo komputer pochodził dłużej ( ok 30 min) po czym znow sie zawiesił. Więc istnieje duże prawdopodobieństwo że to wina sterowników do karty graficznej lub wadliwego działania samej karty. Obecnie komputer nie włacza się w ogóle, tzn monitor zachowuje się jak wyżej...