Witam. Od czasu kiedy kupiłem Radeon'a 9550 (PALIT) zaczęły się moje problemy. Otóż kiedy gram w jakąś grę 3D odczuwam drastyczne spadki klatek/sekundę (FPS). Dzieje się tak na przykład kiedy gram w grę Lineage II i spojrzę przed siebie. To samo jest z grą Cabal Online. Zaś już kompletnie nie mogę zrozumieć, dlaczego dzieje się coś takiego kiedy włączę Tibie. Jest tam coś takiego jak chat i kiedy ludzie zaczną coś pisać, tracę tyle fpsów, jakbym miał jakąś zintegrowaną kartę graficzną z roku 98', ponadto ten sam problem występuje, kiedy na ekranie pojawi się więcej elementów. Wcześniej miałem GeForce 2 i w Tibie grało się elegancko, w dwóch wcześniejszych grach nie było maksymalnie fpsów, ale wszystko szło w miarę płynnie.
Konfiguracja komputera:
Procesor: Intel Pentium IV 1,7GhZ (niepodkręcany)
Karta graf.: Palit Radeon 9550, 256 MB, 128 BIT (250/200@350/200) + dodatkowe chłodzenie Pentagram Freezone CU.
Płyta główna.: ECS P4VXAD
Pamięć RAM: 512MB
Zasilacz: 230V
P.S. Jeżeli chodzi o podkręcanie, to więcej wyciągnąć nie mogę, bo pojawiają się artefakty.
P.S.2 Używam sterowników DNA, wcześniej testowałem omegi, ale nie widziałem znacznej różnicy. Sądzę, że być może jest to wina zasilacza.
infinity91

Moja zawartość
Nie podano