Skocz do zawartości

infinity91

OFFLINE Ostatnio: 15 09 2007 09:39
-----

Moje posty

W temacie: Problem ze spadającymi fps'ami

14 09 2007 - 08:43

Hmmm raczej tak. Grałem w GTA San Andreas i tam wyciągało to 24 fpsy i można było sobie w miarę płynnie pograć. Na allegro napisane jest, że na tej karcie można gać w gry takie jak Need For Speed Most Wanted czy Call of Duty. Przyznam, że nie grałem w nie, aczkolwiek próbowałem Need For Speed Carbon. Gra faktycznie chodziła, lecz przy pojawieniu się na ekranie 5 przeciwników, fpsy spadały na łeb na szyję ;) W Wormsach (Armageddon) od czasu do czasu też można było spotkać lekki spadek fpsów.

O grach takich jak Just Cause, Heroes V czy Hitman - Bloody Money nie wspomnę. W Just Cause, gra chodziła płynnie dopiero wtedy gdy patrzyłem na bohatera od góry. w Heroesach gdzie kamerę można ustawiać jak chcemy również musiałem spoglądać na mapę pod lekkim kątem, bo gdy chciałem obrócić kamerę tak, żeby spojrzeć przed siebie, gra po prostu nie wyrabiała.

Dodam jeszcze, że grając w Counter Strike 1.6 mam niby 100 fpsów, lecz kiedy widzę dwie lub więcej osób, klatki/sekundę spadają. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, skoro kolega, który również w ową grę gra, ma stałe 75 fpsów ;)