Skocz do zawartości

iRexe

OFFLINE Ostatnio: 29 06 2010 16:21
-----

Moje tematy

[problem] połączenie 2 kompoterow -> internet

18 06 2010 - 17:13

Witam

Zaczne od tego ze mam radiolinie. Odbieram sygnal antena, ktora jest polaczona bezposrednio z komputerem poprzez karte radiową. Podpiąłem komputer z laptopem poprzez kabel skretke skrosowany. Ustawilem IP i wszystko co trzeba i polaczenie zostalo nawiazane. Potrafie udostepniac sobie pliki, dziala wszystko ok poza internetem. Gdy probuje udostepnic dostep do internetu drugiemu komputerowi (czyli laptopie) zatwierdzam i... internetu niema ani tu na PC ani na laptopie. Teraz pytanie:
czy problem ten zwiazany moze byc z tym, ze dostawca mojego internetu (radiolii) ma jakies zabezpieczenia, ktore nie pozwalaja podpiac druggiego kompa do internetu? O ile wiem to ma zabezpieczenia polegajace na udostepnieniu internetu tylko danym kartom sieciowym.

Prosze o szybka odpowiedz. Z gory dzieki^^

Nie potrafię uruchomić WiFi

06 06 2010 - 10:38

Witam!

Mam nastepujacy problem:
- Posiadam laptop firmy Fujitsu Siemens L7310 Amilo. Laptop ten ma wbudowana karte sieciową (WiFi) Atheros AR5005G wireless network adapter.

Komputer jest świeżo po formatowaniu dysku. Sterowniki do karty sieciowej sciągłem z internetu (nie jestem pewien czy moge podac link, jezeli bedzie potrzeba to podam, w kazdym badz razie sciagniete z forum zajmujacego sie laptopami fulitsu siemens). Sterownik niby sie zainstalowal ale pisze ze nie potrafi uruchomić tego urządzenia (na SS widać wszystko). Narazie kieruje wszystki do screena na ktorym zamiescilem wszystko co było by potrzebne. Dodam ze antene równiez mam zalączona (Fn + F1) dioda anteny sie swieci a mimo to nic nie dziala.

Dołączona grafika

Z góry dziekuje za pomoc. Wszystko co bedzie potrzebne pokolei bede uzupelnial.