Kupiłem sobie laptopa hp dv6540, uruchomiłem i system zaczął się instalować, jednak miałem na osiedlu awarię prądu i instalacja została przerwana. Podczas ponownego uruchamiania wyświetla sie komunikat, ze instalowanie windowsa nie przebiegło pomyślnie i żeby uruchomić ponownie komputer. Próbowałem wszystkiego i nic mi już nie przychodzi do głowy. Nie działa nawet w trybie awaryjnym, bo komunikat sie powtarza. Nawet ani razu nie udało mi się go uruchomić, żeby te płytki recovery wypalić. Chciałbym jakoś odzyskać ustawienia fabryczne z tej ukrytej patrycji ale nie wiem jak to zrobić, bo jak naciskam f11 to wyświetla się menu uruchamiania windowsa po błędzie i mam do wyboru 3 tryby awaryjne i normalne uruchomienie komputera a jak wybiorę którekolwiek z nich to pojawia się komunikat, że przerwana instalacja i, że błąd :cry: co mam robić?? skoro nie mam żadnych płytek do tego notebooka??
hp dv6540 poważny problem z uruchomieniem
Rozpoczęty przez
aras88
, 09 09 2007 14:46
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 09 2007 - 14:46
Napisano 09 09 2007 - 20:26
Nie rozumiem... Piszesz "rozpakowałem uruchomiłem i system zaczął się instalować", masz płytkę z Windows'em ? Bo w kolejnym zdaniu piszesz "co mam robić?? skoro nie mam żadnych płytek do tego notebooka??"
Napisano 09 09 2007 - 20:34
chodziło mi o rozpakowanie laptopa 
płytek żadnych nie mam, bo orginalny windows jest na partycji recovery, tylko nie wiem jak dostać się do niej, skoro nie mam możliwości odpalenia jej przez program recovery manager
płytek żadnych nie mam, bo orginalny windows jest na partycji recovery, tylko nie wiem jak dostać się do niej, skoro nie mam możliwości odpalenia jej przez program recovery manager
Napisano 13 09 2007 - 12:27
Pewnikiem spieprzona instalacja systemu. Nie spotkałem się, żeby recovery system nie zadziałał. Moim zdaniem zwróć laptopa do serwisu, niech zainstalują Windows raz a porządnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych