Mam problem z dopiero co zakupionym laptopem. Otóż w głośnikach czy słuchawkach słychać szumy i piski gdy odtwarzany jest jakikolwiek dźwięk. Czasem te zakłócenia ustają, ale wystarczy choćby dźwięk otwieranego foldera i znów zaczyna szumieć. Stawiam, że to działanie wbudowanego mikrofonu z tym, że po wyciszeniu go nadal jest to samo. Wyłączenie go także nic nie daje. Na Linuksie tego problemu nie ma, zatem to na pewno kwestia software'owa. Co ciekawe wczoraj zainstalowałem sterowniki audio dostarczone na płycie od Asusa (wcześniej usunąłem kartę dźwiękową i zainstalowałem raz jeszcze), żądnych zakłóceń nie było. Natomiast dzisiaj włączam laptopa i znów to samo. Teraz już nawet reinstall nie pomaga. Nie mam pojęcia co z tym można zrobić. Windows to 7 64bit a dźwięk Realtek High Definition Audio. Próbowałem zainstalować te najnowsze sterowniki i nadal to samo. Żeby się dało w mikserze dostać do tylu suwaków ile było w dawnych windowsach to może by coś się dało wyciszyć, a tu są tylko dwa - głośniki i dźwięki windowsa. Wszelkie zabawy "boostem" mikrofonu nic nie dają.