Skocz do zawartości

guardian_angelta

OFFLINE Ostatnio: 13 10 2011 14:21
-----

Moje posty

W temacie: Asus A73sv zakłócenia w głośnikach

10 10 2011 - 19:07

Nie pomaga, na pewno uszkodzona karta dźwiękowa skoro nawet po włączeniu muzyki powitalnej w Biosie trzeszczy jeden kanał. Kupiłem kartę dźwiękową za 1 zł i jest git :D :sciana: nie widze zadnej roznicy w jakosci dzwieku miedzy ta chinska zabawka a realtekiem przy uzyciu byle jakich sluchawek :P w wakacje oddam laptopa do serwisu i tyle

09 10 2011 - 21:06

zakładając, że nie zależy mi na jakości dźwięku (od hardkorowego grania mam stacjonarny i porządnego SB 2 ZS), to co powiecie mi o takim czymś?? :sciana: a mianowicie czemu to kosztuje 1 zł?
http://allegro.pl/nowa-karta-dzwiekowa-na-usb-5-1-hurtowa-cena-i1857527243.html NOWA KARTA DŹWIĘKOWA NA USB 5.1 HURTOWA CENA !

Miał ktoś do czynienia z takim szrotem za 1-10 zł? :D słychać cokolwiek?

08 10 2011 - 09:08

tak, dodam jeszcze że trzask występuje nawet przy uruchomieniu komputera, jeśli włączę powitalny dźwięk w biosie, tak więc chyba naprawdę pozostaje oddać na gwarancję, co w tej chwili odpada (raz że potrzebuję, dwa, że nie jest to jakaś straszna usterka), albo odkryć jakie ustawienia są w linuksowych sterownikach i spróbować je "odtworzyć" w windowsie...

07 10 2011 - 23:29

Tylko, że te trzaski już się pojawiają jak nawet wezmę 1% głośność. Po chwili cisza (nawet słychać takie wyraźne "pyk" jakby coś się wyłączyło), ale wystarczy wydać jakikolwiek dźwięk w systemie (kliknięcie folderu choćby) i cała kanonada pisków i szumu wraca. Zaczynam wątpić, że to mikrofon, bo jednak da się go wyłączyć, gdyż mnie nie nagrywa. Dziwi mnie tylko czemu to się dzieje w jednym kanale, no i przede wszystkim - czemu ten problem nie występuje na linuksowej fedorze, jest ładny czysty dźwięk.

07 10 2011 - 18:47

Na baterii też, na pewno nie są to dźwięki związane z przepływem prądu czy z pracą core-duo... Szum i pisk pojawia się przy każdym możliwym dźwięku, nieważne czy kliknięcie folderu czy muzyka czy gra komputerowa (choć w grach np często jest tak, że są chwile spokoju, po czym szum powraca). Nie uśmiecha mi się oddawać do reklamacji, bo będę teraz potrzebował lapka i w razie co zadowolę się jednym uchem... :sciana: jak będę chciał w coś pograć, bo do filmu czy muzyki będę miał Linuxa, gdzie tego problemu zupełnie nie ma.