Skocz do zawartości

Errorek

OFFLINE Ostatnio: 14 09 2012 16:57
-----

Moje tematy

seagate wadliwa seria 7200.11

30 08 2012 - 10:47

Witam szanownych uzytkownikow
Chcialbym sie was poradzic co zrobic w takiej syutuacji.Niecale 2 miechy temu wyslalem dysk wadliwej serii do seagate 7200.11.Wyslali mi emaila 3 dni po wyslaniu ktory przetlumaczylem i wychodzi na to ze moj dysk zostal wyslany.email zawieral rozne numery Rma shipp itd.Postanowilem sie dowiedziec co sie dzieje z moim dyskiem bo juz dlugo czekam wiec zadzwonilem do ups(dysk zostal wyslany na Szyszkowa do Warszawy) oni i mowia ze aby sie czegos dowieziec na temat przesylki wymgany jest numer przesylkowy ktory zaczyna sie na 1Z oraz ze ten numer powinien nadac mi seagate.Ale tu jest problem nie jestem dobry z angileskiego aby tam dzwonic wyslalem emaila ze nie wyslali mi tego numeru oraz podalem numer rma dysku.Odpisali mi ze (no bynajmniej po przetlumaczeniu tak wynika :( ) juz nie zajmuja sie prywatnymi zgloszeniami i wyslali mi link na forum itd.Na stronie seagate mozna sprawdzic stan wysylki.Po uzupelnieniu danych: numer rma i nazwisko wyskoczylo mi okienko gdzie sa moje dane, gdzie zostal wyslany dysk ale zaciekawilo mnie pare rzeczy: 1 na gorze pisze stan zamowienia zamkniety na dole podany jest numer modelu dysku i pisze wyslany.Teoretycznie dysk powinien byc u mnie a tak nie jest.Czekam niecale 2 miechy a na temat dysku nikt nic nie wie.Ciekawe jest tez to ze po wejsciu na szczegoly pisze przewoznik dhl express.Tam tez dzwonilem i wymagany jest numer przesylkowy.Co zrobic seagate nie wyslal mi tego numeru przesylkowego a dysk to nie zabawka ze sobie kupie nowa wkoncu to ponad 300zl :(.