- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: ebinx
O mnie
Mój pierwszy komputer z Windows kupiem za 'uzbierane' pieniadze z kieszonkowego i z chodzenia po kolendzie. To bylo w 1996 roku i mialem na nim Windows 95 bez Internet Explorera. jak wszyscy w tym czasie uzywalem Netscape'a, troche IRCa, usenet i emaili.
Od tego czasu minely wieki. Mam teraz kilka komputerow w tym ten z ktorego pisze z Windows 7, w dwoch kolejnych Windows XP Pro, Na komputerze zony jest Win Vista (nie lubie) jest jeszcze kilka z Windows 2000 (ale ich nie uzywamy na codzien) i sa serwery gdzies w oddali- jeden na Windows Enterprise Server 2003 a drugi na 2008.
Uzywam tez okazjonalnie Linuxa (jako systemu nadajacego sie na serwer. Nie przepadam za fundamentalizmem, zasciankowoscia, skrajnymi bialo-czarnymi pogladami i ludzmi je reprezentujacymi. Przykladem niech sa Ci wielbiacy Linuxa w wydaniu desktopowym nie przyjmujacy do wiadomosci, ze liczba programow na Windows czyni z niego system nie do pobicia w warunkach biurowych gdzie komputer jest od wszystkiego a nie od jednego zadania- mialem wielu pracownikow - zaden do pracy ktora im zlecalem nie mogl obyc sie bez Windowsa (niekiedy obywalo sie bez instalacji samego windowsa poprzez emulacje srodowiska windows przez chyba Sambe. Niekiedy trzba bylo im dac drugi komputer (dodatkowy!!!) z windowsem tak by mogli na nim wykonywac pewne rzeczy. Dzisiaj nie zatruudniam ultra-radykalnych wielbicieli Linuxa-> niech ida pracowac do kogos kto ma pieniadze i czas na zmarnowanie. Ostatnio bawie sie w wpolscemamymocneseo i idzie mi to nie najgorzej. Zacząłem też pisać taki mini SEO Blog eBinxa, który z czasem może rozwinie się, a może ulegnie zapomnieniu.
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 11
- Odwiedzin: 2 032
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Marzec 9, 1978
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows 7
Ostatnio byli