Dzięki za odpowiedź. Bardzo proszę, tak jak napisałem w pierwszym poście, o dobranie podzespołów z jak najdłuższą gwarancją. Podana przez Ciebie płyta główna, karta graficzna, dysk twardy mają 2-letnią, a wydaje mi się że dopłacając kilkadziesiąt złotych, lub nawet w tej samej cenie można dobrać podzespoły z 3-letnią gwarancją. Z zasilaczem jest podobna historia, ale tu bym to jakos przebolał. Chciałbym też żeby komputer pracował jak najciszej, nie wiem czy wziąłeś to pod uwagę.
Grać nie planuję, a jeżeli już to w starsze tytuły, ale generalnie z tego wyrosłem. Dużo bardziej zależy mi na jakości dźwięku i jeśli różnica będzie dostrzegalna, to mógłbym nawet coś dołożyć do tego Asusa Xonara (nawet kosztem osobnej grafiki, bo z tego co czytam to sprawa jest prosta - jeśli nie gram, niepotrzebuję osobnej karty graficznej).
Co do systemu - niestety zakup konieczny, trzeba od budżetu odjąć 400zł.
Pozostaje jeszcze pytanie o monitor, czy warto inwestować w monitor z wejściem HDMI, standardem Full HD ? A może matryca IPS? Czy różnica będzie dostrzegalna w porównaniu do matrycy TN i wejścia D-Sub ?

Moja zawartość
Nie podano