Skocz do zawartości

buladag

OFFLINE Ostatnio: 27 03 2010 00:18
-----

Moje tematy

[Sprzedam] Toner ORYGINALNY HP C7115X do LJ 1000, 1200, 3300

26 03 2010 - 19:11

http://www.allegro.pl/item968042304.html <- informacje i zdjęcia. Dla forumowiczów cena 10zł.

Pozdrawiam!

Problem z obrazem - "krzaki" - karta graficzna?

19 03 2010 - 02:02

Cześć. Siedze wczoraj na PC jak codzień, aż tu nagle zwiecha, a po chwili "krzaki na ekranie".
PC nie był podkręcany, ani podkręcony w momencie wystąpienia problemu. Owe "krzaki" wyglądają jak prostokąty obrazu poprzesuwane po całym ekranie. Po odłączeniu zasilania problem nie ustępuje. Przy ładowaniu systemu - tabele bios na początku etc - też są "skrzaczone". Kabel oraz monitor OK, podłączenie przez DVI lub VGA nic nie daje.

Po rozebraniu skrzynki nie widać żadnych śladów uszkodzenia, brak spuchiętych kondensatorów itp
Wyczyszczenie podzespołów z kurzu (nie było go dużo) oraz przeczyszczenie styków nic nie dało.

Ktoś ma jakieś pomysły?

Ja po cichu mam nadzieję że jak cos padło to grafika, bo jak płyta gł. to już trochę gorzej.

Podpowiedzcie coś, bo siedzenie na Celeronie 1066Mhz z 256ram i 8mb ram grafiki jest nieco męczące. Wink

PS: Raczej nie ma to znaczenia ale PC to P4 HT 3,06Ghz, 1GB ram Kingston, Grafika Gigabyte Nvidia Geforce 7300GT pod pci-e, płyta gł. to gigabyte, jak mnie pamięć nie myli model 8l945p-g-rh. Cały PC ma ok. 4lata, aha zasilacz to Tracer 4life 400W, ale trzyma napięcia równo (sprawdzałem też teraz, po zajściu.)

Z góry dzięki za pomoc.

[Sprzedam]Części komputerowe - obudowa, płyty gł, napędy FDD i...

19 03 2010 - 01:55

Jak w temacie.
Sporo części komputerowych.

Informacje:
http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-komputery-Czesci-komputerowe-obudowa-plyty-glowne-karty-sieciowe-fdd-W0QQAdIdZ192904477

Tutaj fotki tego co mam:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Co do ceny to np. za obudowę 15zł
W kwestii cen innych części (jest tego sporo dlatego nie wypisuje wszystkiego) proszę o kontakt.

Pozdrawiam!

PS: w razie czego proszę o kontakt poprzez formularz gumtree.