Faktycznie - to chyba najważniejsza informacja, a ja jakimś cudem ją przeoczyłem.
Na rozbudowę chciałbym przeznaczyć maksymalnie 600 zł, a w grę wchodzą tylko nowe części.
Dodam jeszcze, że komputer nie musi być bardzo przyszłościowy, powinien starczyć na 1-1,5 roku.
Z tego co sam wyszukałem wynika, że nie warto kupować nowego procesora na Socket A, lepiej wymienić i płytę, i procesor.
Czy taki:
http://www.allegro.pl/item247811434_athlon...nowe_gw_fv.html
zestaw to dobry wybór? Płyta ma AGP, więc mógłbym zostać przy starej karcie graficznej (ewentualnie wymienić za jakiś czas, a nie kupować wszystko naraz) i obsługuje 4 urządzenia ATA (mam DVD, DVD RW no i dysk).
Jaki do tego kupić nie za drogi zasilacz i cooler? No i pamięci - brać to co najtańsze (np Samsung 1GB 400 MHz za 140 zł)? I co daje w praktyce Dual Channel?
Taki komplet, doliczając ok. 30 zł za cooler i 80 za zasilacz wyniósłby mnie ok. 500 zł. Oczywiście nie tylko kupowanie na Allegro wchodzi w grę, mamy w Katowicach także giełdę komputerową, myślę, że ceny chyba powinny być zbliżone.
Ewentualnie za ok. 100 zł więcej można kupić Athlona X2 4400+ z płytą ASRock i pamięcią DDR2 667 MHz, ale nie wiem, czy jest sens? No i wtedy musiałbym przekroczyć założony budżet chcąc jeszcze dokupić dysk.
No i jeszcze własnie kwestia dysku. Pisałem, że 60 GB pojemności mi wystarcza. Ale z tego co widzę, kupno takiego małego dysku kompletnie się nie opłaci, dlatego chyba kupiłbym 160 GB. Tylko jaki? A może po prostu zostawić stary?
bodziek

Moja zawartość
Nie podano