Skocz do zawartości

atento

OFFLINE Ostatnio: 05 01 2008 20:04
-----

Moje tematy

problem z karta graficzna ?

22 12 2007 - 03:41

Witam!

Mam problem z ucinaniem klatek i przeskok tak jak by wstrzymywalo karte na momencik i przeskakiwalo 1/10 1/5 sekundy roznie w filmikach starszych grach w nowszych w kazdej rozdzielczosci i jakosci od minimum do maximum detali nawet jak jest 200 klatek.
probowalem roznych kombinacji konfiguracji sprzetu i efekt identyczny moze cos przeoczylem a moze wada fabryczna karty? Co radzicie odeslac karte do serwisu?

konmputer sam skladalem wszystkie czesci sa albo nowe lub z poprzedniej konfiguracji ktory to komputer mial 4mc

karta ati 3870 (kombinowalem z wszystkim 0 roznicy)
pamieci ocz 1066 reaper (taktowanie od 666 do 1080 z roznymi timingami 0 roznicy,wkladane pojedynczo i razem )
dyski segate 160x2 w raid ( wlaczylem nawet kopiowanie z cd czy przycina gre efekt 0 roznicy) czyli cd rom tez odpada
plyta gigabyte x38 (caly dzien tam przestawialem i 0 roznicy)
procek P4 630 ( taktowanie od 150 do 270 w roznych kombinacjach z pamieciami i mnoznikiem x14 ,x15 jak sie pewnie domyslacie 0 roznicy)
2 rozne zasilacze podlaczalem 430 i 470 oba firmowe i sprawdzone ;)

przy kazdej grze zatrzyma sie na ulamek sekundy i rusza dalej wyglada to na ucinanie klatek tak samo jest jak leci demko gry

moze ktos mial podobny problem i mi pomoze ,nie chce wysylac karty do serwisu ,moglem cos przeoczyc

dodam ze sterowniki jak i bios sa najnowsze jakie mozna znalezc oraz swieza instalacja windy

dodam jeszcze ze fraps chyba tez cos zle wskazuje miedzy mala a duza podzialka i detalami jest max 30klatek roznicy wacha sie miedzy 55 a 90 np w NFS bez roznicy w jakiej podzialce skacze jak chce ;)

Dzieki za jakakolwiek pomoc