Skocz do zawartości

adii_22

OFFLINE Ostatnio: 17 01 2009 17:21
-----

Moje tematy

Komp nie wyykrywa N6300

29 12 2007 - 22:50

Witam! Mam problem z podłączeniem Nokii 6300 do kompa za pomocą portu USB. Mianowicie po zainstalowaniu sterów (Nokia PC Tools) w najnowszej wersji (ze strony producenta) wykrywa mi telefon (nawet dwa, bo podłączam często też N3110c) i jest ok. Jednak od pewnego czasu coś się "kopie", bo nie wykrywa mi telefonów. Próbowałem je odinstalować "po bożemu" przez panel sterowania, przez wywalenie z Program Files Folderu NOKIA i wywalenia "jak leci" wszystkich wpisów/kluczy z rejestru z NOKIĄ w nazwie. Tą drógą metodą pomogło tylko na chwilę, bo teraz dalej szwankuje.
1. Instaluje metodą najpiewr stery, potem podłączam urządzenie
2. Próbowałem podłaczenia przez HUBa jak i bez
3. Telefon jest wykrywany przez WinXP, jednak nie przez PC Toolsa
4. Próbowałem ściągać jeszce raz nową i starszą wersje-nie działa
5. Tele nie działa w trybie NOKIA (do tych sterów), ale działa jako dodatkowy dysk i bank multimediów

Pomocy-to dla mnie baardzo ważne!

PS. Identyczne "objawy" są z Nokią 3110 classic, więc defekt telefonów odpada ;P

Grub-problem

20 12 2007 - 21:19

Witam!
Mam małe pytanie odnośnie GRUBA.
Zainstalowałem najpierw Xp, potem Ubuntu i puki co jest gitara, ale jakby bez jednej struny, bo przy bootowaniu kompa w Grobowcu najpierw jest Ubuntu, jakieś Ubuntu recovery, memtest i dopiero Xp. I tu moje pytanie: jak "przenieść" Xp tak, aby był na pierwszym miejscu przy bootowaniu w GRUBie? jakieś zmodowanie pliku?
Jak nagrać recovera GRUBa na flopa i jak go potem użyć?
Z góry dziękuje ;}