przyczyna byla nieaktualna wersja biosu nieobslugujaca tego procesorapierwszy raz spotykam magika, ktory odpalajac puste mobo twierdzi ze wszystko jest ok! Przyczyna takiego stanu moze byc procesor, plyta, pamiec i grafika. W zasadzie dlaczego kazdy twierdzi ze to procesor? Ja mialem podobny przypadek - wadliwy BIOS
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: aaayyy
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 397
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Mac Os :)
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: [INTEL Core2Duo] Problem z procesorem - komputer restartuje się
19 05 2008 - 20:30
18 05 2008 - 22:55
Nie każdemu chce się testować inny proc kumpla, ponieważ wymaga to zawsze reinstalacji systemu. Jeśli chłopak nie ma drugiego PC to ma mały problem. Jak masz kompa na gwarancji i się za bardzo nie znasz, to go zanieś do serwisu. A jak masz drugiego PC, no to możesz się pobawić.
niestety nie mam drugiego PC (to znaczy mam, ale amd, i na nim nie sprawdzę
czy winą może być złe ustawienie zworek od procesora na płycie głównej? jak je prawidłowo ustawić dla tej konfiguracji (płyta+procek)?
16 05 2008 - 12:58
Zasilanie to Chieftec 750w, więc wątpię, że za słabe. Jak sprawdzić czy to procesor jest wadliwy czy slot ?
16 05 2008 - 11:57
Intel Core 2 Duo E8400 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/
Gigabyte EX38-DS4 /intel X38/
Włączenie kompa w ten sposób było jedynym sposobem aby przekonać się, co nie działa. Czy powodem resetów jest płyta główna czy procesor. Okazało się, że bez procesora wszystko działa (nie resetuje się) - więc mamy źródło problemu.
Gigabyte EX38-DS4 /intel X38/
Włączenie kompa w ten sposób było jedynym sposobem aby przekonać się, co nie działa. Czy powodem resetów jest płyta główna czy procesor. Okazało się, że bez procesora wszystko działa (nie resetuje się) - więc mamy źródło problemu.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: aaayyy
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość