Wybory
Napisano 23 06 2010 - 12:54
Napisano 23 06 2010 - 14:09

Napisano 23 06 2010 - 17:17
Napisano 23 06 2010 - 17:26
Napisano 23 06 2010 - 17:38
Napisano 23 06 2010 - 17:59

Napisano 23 06 2010 - 18:07
Napisano 24 06 2010 - 08:54
Użytkownik Celdur edytował ten post 24 06 2010 - 08:55
Napisano 24 06 2010 - 11:11
Gość_unitrax_*
Napisano 24 06 2010 - 19:13
Ja to powiem tak jak jedna osoba na idg- ta dyskusja tutaj to nie ma większego sensu kiedy większość dyskutantów nie ma prawa głosu , a więc i ich wpływ na wyniki jest żaden
Smutna prawda ale jedna osoba nazwała tutaj totalnego prawicowca Komorowskiego komuchem to tylko pokazuje niewielka wiedzę niektórych dyskutantów w pewnych tematach

Napisano 24 06 2010 - 22:11
Napisano 24 06 2010 - 22:24
Napisano 24 06 2010 - 22:36
Napisano 24 06 2010 - 22:55
Komora bawi się w takie zabawy?! To my się powinniśmy bawić szarzy ludzie!
Gość_unitrax_*
Napisano 24 06 2010 - 22:55
Komuniści byli z lewicy bo oni chcieli żeby wszystko było dla wszystkich PRL taki . Ale powiedzcie mi , z jakiej racji my mamy płacić ze swoich podatków za czyjąś niezaradność -
Są całe pokolenia , calusieńkie ludzi którzy są przez rodziców wychowywani by ciągnąć na garnuszku państwa , jak się ich spytasz co słychać to mówią "Ho , panie stara bieda" ale nic nie robią w kierunku żeby polepszyć swój byt .
Teraz są takie możliwości że poprostu ten nie pracuje kto nie chce , nie wierzę iż osoba która się stara nie znajdzie sobie pracy.
Następna grupa bezrobotnych to ludzie którzy zostali zwolnieni i nie chcą schodzić poniżej pewnego poziomu zarobkowego ( ja za tyle robić nie będe bo to jest poniżej mojej godności) A mi się wydaje że lepiej ponieść mały zysk niż nie robić nic i tracić
Dlaczego każdy młody człowiek jest przez państwo zadłużany na ogromne kwoty - każdy pracujący robi na rzesze emerytów , JKM dobrze mówi że cały ten ZUS to niebawem szlag trafi bo to jest dziwna jednostka , niby to sie mówi że każdy pracuje na własną emeryture a to tak nie jest bo sie robi na emerytury tych co teraz na niej są
to ja sie pytam w co poszły pieniądze tych co to zaczynali finansować do licha
W ameryce każdy ma wybór albo sobie opłacasz na własne konto emeryture - i wiesz że ta kasa jest twoja i ci jej nikt nie przeje , albo na bieżąco wydajesz i musisz do późnej starości pracować - ale to jest twój wybór a nie z góry narzucony wymóg
Naztępna sprawa to nfz, zastanówmy się nad leczeniem
Przecież jak jesteś chory to i tak za leki , leczenie , zabiegi musi płacić z własnej kieszeni jak chce mieć np. porządnie ręke zszytą , lub nie czuć nic podczas zabiegu - wtedy płacisz i masz
to psu na bude państwowy nfz , u mnie w mieście to jest taki szpital że strach tam iść , gdyby to było prywatne to nierentowna firma by poprostu upadła
kto jest przeciwny sprywatyzowaniu NFZ ? oczywiście znowu komuchy , mohery czyli grupy najbiedniejsze , stare zniedołężniałe
Powiedział bym tu coś co mi logika podpowiada ale to by już było mocno niepopularne stwierdzenie
bo w tym kraju się starcy kurczowo życia trzymają mimo że w wielu wypadkach niegodne oni i ubogie , schorowany zniedołężniały człowiek nie może nawet zadecydować o własnej śmierci - taki kult życia
Albo inna sprawa afery z aborcjami i innymi głupotami - ja bym to rozwiązał prosto , zgziła się , ma prawo do aborcji ale zdjęcie do lokalnej prasy
Bo jak dziecko ma być zdrowe to niby czemu je uśmiercać , albo opłata tranzytowa kilka tysięcy lub pod hipotekę , może wtedy by gumki lepiej z kiosków schodziły
Jeśli natomiast nowe życie , dziecko ma się urodzić z jakimiś wadami upośledzającymi jego funkcje- to postawmy się jako rodzice w roli tego dziecka jak będzie dorosłe , czy ono by chciało takie być .
Dawniej takie sprawy załatwiała natura sama , dzisiaj w takich szanujących życie krajach utrzymuje się zarówno starców mających gąbke zamiast mózgu , jak i dzieci które bez ludzkiej ingerencji by umarły
to wysoce niepopularne stwierdzenie , ale opowiem wam historie o wyspie i królikach , wstawiono na wyspę dwa króliki i one się tak mnożyły i jadły , mnożyły i jadły aż zaczęło brakować pokarmu , wtedy się stało nieuniknione- mocniejsze jednostki pozjadały/pozagryzały te słabsze
To się właśnie może stać , powiecie mi że ludzie to nie są zwierzęte- może i nie , ale są to organizmy żywe , a wszystkie żywe organizmy mają podstawowo takie same mechanizmy rozwoju
Najmocniejsze , najlepsze jednostki przetrwają i to właśnie daje zalążki ewolucji , jeśli zaś słabszy genotyp jest rozpowszechniany to sami wiecie jak to się kończy
założę się że jakby ludzie dowolnie się mieszali to w tej chwili napewno nie byłoby tylu różnych chorób - po części winę za to ponoszą już królowie , bo te patologie mnożyli się wewnątrz danej rodziny i nie zachodziła wymiana materiału genetycznego
teraz sobie weźcie to na logikę i przemyślcie- ja się mogę mylić, bo poruszyłem wiele kwestii z mojego punktu widzenia ważnych i zawarłem je w pigułce
Napisano 25 06 2010 - 08:03
Napisano 25 06 2010 - 09:29
Musimy więc trzymać kciuki za Jarosława Kaczyńskiego.
Za niego ? a niech idzie w cholerę , menda idzie po trupach do celu.
Unix zgadzam się z częścią twojej wypowiedzi.
A propo NFZ i ogólnie szpitali i lekarzy to skąd takie ceny niektórych leków czy operacji ?? Chyba z kosmosu to wzieli , 200tys za operacje niby na co ta kasa ma pójść?? Przyjdzie lekarz zrobi operacje 8h i za to ktoś na płacić 200tys ? bo ja tego nie kumam , rozumiem lekarz dostanie za taką operacje 3tys zł ale na co idzie reszta ?? Ze niby lekarz za operacje chce 100k ? przecież on powinien za darmo życie ludzkie ratować tzn brać tylko stałą pensje bo to przecież jego zawód.
Napisano 25 06 2010 - 09:50
Gość_unitrax_*
Napisano 25 06 2010 - 10:21
Za niego ? a niech idzie w cholerę , menda idzie po trupach do celu.
Brutek zgadzam się z częścią twojej wypowiedzi.
A propo NFZ i ogólnie szpitali i lekarzy to skąd takie ceny niektórych leków czy operacji ?? Chyba z kosmosu to wzieli , 200tys za operacje niby na co ta kasa ma pójść?? Przyjdzie lekarz zrobi operacje 8h i za to ktoś na płacić 200tys ? bo ja tego nie kumam , rozumiem lekarz dostanie za taką operacje 3tys zł ale na co idzie reszta ?? Ze niby lekarz za operacje chce 100k ? przecież on powinien za darmo życie ludzkie ratować tzn brać tylko stałą pensje bo to przecież jego zawód.
LOL widać się starzeję jak mnie z brutkiem mylisz,
Co do cen operacji tutaj sądze że to są opłaty za użytkowanie sprzętu medycznego i jego konserwacje, za utrzymanie szpitala , za to że przez te 8 godzin tylko ciebie kroi grupa lekarzy i innego przecież wtedy nie obsłużą , za materiały , protezy zastawki
Dalsza część opowieści , nudnej i w wielu wypadkach trudnej do akceptacji

Użytkownik unitrax edytował ten post 25 06 2010 - 10:46
Napisano 25 06 2010 - 10:21
dlugi to w tych szpitalach sami sobie robia, tylko patrza gdzie by tu kasy wiecej wziac - oczywiscie to jest generalizowanie, sa placowki calkiem dobrze zarzadzane
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych