Skocz do zawartości

Świetlik

OFFLINE Ostatnio: 01 03 2012 12:14
-----

Moje posty

W temacie: Mruganie- programy DOS'owskie

01 03 2012 - 12:17

Zmiana odświeżania dla pewnych rozdzielczości (640x480 domyślam się VGA) powinna pomóc:
Odświeżanie (migotanie) ekranu - Tweaks.pl
Własne odświeżanie w Direct3D i OpenGL - Tweaks.pl

Niestety nie pomogła
Natomiast gdy przełożyłem monitory i podpiąłem inny: Flatron L192WS, problem ustąpił i wszystko działa jak należy. Wziąłem natomiast jeszcze tego Samsunga na jeszcze inny sprzęt, i testując go nie miałem żadnych problemów . Już naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi

W temacie: Brak portu LPT

22 02 2012 - 18:51

Problem rozwiązałem sam po częsci
Otóz udostępniłem drukarkę która jest podpięta za pomocą przejściówki LPT-> USB ( drukarka igłowa )
Następnie w konsoli cmd wpisałem polecenie służące do mapowania portu :
net use lpt1 NAZWAKOMPUTERA NAZWAUDOSTĘPNIONEJDRUKARKI Persistent:YES
niby wpis jest zawsze lecz po każdym uruchomieniu komputera nie działa, sprawdzając poleceniem net use wyskakuje mi: "Odmowa dostępu" .
Wie ktoś co jest przyczyną i jak to rozwiązać?

22 02 2012 - 18:46

No ale co tam jest do konfiguracji? Wszystkie sterowniki są najnowsze ze strony producenta ( chipset , zintegrowanego układu graficznego , itp itd) , bo dzisiaj sprawdzałem. Próbowałem bawić się w tryby by uruchamiać w 256 kolorach itp ale nie problem nie znika ;/
ma ktoś jakieś pomysły ?

22 02 2012 - 00:01

No ale nie bardzo wiem co mam skonfigurować, wszystkie sterowniki są zainstalowane i chyba nie powinno być problemu. Zwłaszcza że problem jest tylko pod DOS'em

W temacie: Brak portu LPT

21 02 2012 - 17:35

Trochę pobawiłem się z tymi programami, lecz z marnym skutkiem, wszystkie te programy niby w pełni działają tylko w wersji pełnej ( pełną trzeba kupić ) . Nic innego nie znalazłem ( byc może za słabo szukałem )

Teraz pytanie odnośnie kontrolera, czy jeżeli bym kupił taki kontroler , to będzie mi komputer widział tą drukarkę typowo że jest w złączu LPT ? Czy znowu będzie trzeba coś kombinować . Czy te kontrolery działają niezależnie od rodzaju płyty głównej ?