Mam poważny problem z komputerem, który zdaje się dotyczyć sprzętu (choć pewności nie mam). Podczas pracy na nowo kupionym kompie:
- AMD Athlon 64 +3500 Socket AM2
- Płyta główna Asus AM2N-E nforce 570
- Pamięci Twinmos 1GB DDR2 667 (dual 2x512)
- Grafika Gainward GeForce 6600GT (PCI-E 16x)
- Dysk twardy Seagate 250 GB (SATA, 20 mb cache)
- Dźwiękówka zintegrowana SoundMAX HD
- Zasilacz 350W
wyskakują mi różnego rodzaju błędy. Np. wyrzuca mnie z gier i innych aplikacji, czasami z komunikatem o błędzie, czasami nie, zdarzają się niebieskie ekrany (najczęściej raportowane pliki to plik sterownika nv4_displ.dll oraz systemowy Senfilt.sys) choć bywa i tak że po prostu dostaje komunikat STOP, bez wskazania na plik lub urządzenie. W celu wyeliminowania problemu wielokrotnie przeinstalowywałem Windowsa (XP Pro.) z SP 1 i 2, instalowałem najnowsze sterowniki do grafiki i płyty głównej (nforce), byłem też ze sprzętem w serwisie gdzie wymieniono mi taśmy, przeinstalowano system i wrzucono najnowsze sterowniki, co oczywiście nie pomogło. Jako przyczynę wyeliminowałem dysk twardy, bo na nowszy wymieniłem go w późniejszym czasie, możliwe konflikty z napędem DVD-ROM (też wymieniany), oraz pamięci (panowie serwisanci twierdzą że je przetestowali). Te problemy z kompem mają dziwny przebieg. Raz potrafi on działać bezawaryjnie przez kilka dni, a raz wysypuje mnie z gier kilkanaście razy na godzinę. Bardzo będę wdzięczny za pomoc.
Storm

Moja zawartość
Nie podano