Witam serdecznie! Kochani, w Polsce miałam komputer-dziadka, na który bez problemu udawało mi się zrzucić zdjęcia z telefonu Sony Ericsson K750i. Ot - zainstalowałam co można było z płyty, którą otrzymałam przy podpisaniu umowy. Podłączałam kabel usb, i zdjęcia automatycznie wędrowały na ekran monitora. Teraz ku wielkiej radości udało nam się zakupić laptopa. Po wielkim poszukiwaniu płyty z PC Suite File Manager, okazalo się niestety, że nie chce mi się ona poprawnie do końca zainstalować. Wyskakuje komunikat, że brakuje jakichś plików. Komputerowo jestem czarna masa, no ale pomyslałam, że może z płytą jest coś nie tak, i ściągnęłam program (ów File Manager). Niestety - pojawia mi się komunikat, że nie wykrywa on telefonu, mimo, że ten jest podłączony za pomocą kabla do komputera. Gdy podłączam telefon, nie wyskakuje żadna ikonka na dole w pasku, po prawej stronie informująca o tym, że jest jakiś dodatkowy sprzęt.
Może to kwestia Windowsa Visty?
A może (teraz mi to przyszło do głowy) - kabel jest uszkodzony, choć - nie, przecież telefon się ładuje, gdy go podłaczę pod laptopa - zatem to nie kwestia kabla.
Bardzo proszę o pomoc, jestem świeżą mamą i chciałabym pochwalić się światu zdjęciami córci robionymi telefonem, będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam serdecznie, z niecierpliwością oczekując odpowiedzi.

Moja zawartość
Nie podano