Skocz do zawartości

Sandra82

OFFLINE Ostatnio: 16 05 2008 18:24
-----

Moje posty

W temacie: Zrzucanie zdjęć z K750i

15 05 2008 - 18:59

Rademenes jesteś tam? :)

Mam już dwa programy: oryginalny Sony Erickson i ten My Phone Explorer. Sterowniki i wyjścia usb sprawdzone - wszystko działa, a telefonu nadal nie wykrywa, czy to może być wina visty? Tego usb, co to masz na chomiku nie mogę zainstalować - wyskakuje mi komunukat, że jest jakiś błąd. Naprawdę ręce już opadają.
A może da się bez kabla usb, a za pomocć bluetootha, czy podczerwieni, wifi - może w ten sposób ominąć tę brudną robotę z kablem. Tylko jak piszę, czarna ze mnie masa i ja nie wiem, czy powinnam gdzieś ten telefon do laptopa położyć blisko, czy wystarczy, że leży obok. A jeśli juz o bluetothie mowa - telefon wykrywa urządzenie ale nie może przesłaś pliku - dlaczego? Pomocy...

14 05 2008 - 19:12

Rademenes, założyłam wlasnego chomika, by ściągnąć ten program, czy sterowniki, które mi poleciłeś. Ładnie i szybko toto się ściągnęło, ale teraz słuchaj nie mogę tego zainstalować, Windows odmawia. Co teraz? Słuchaj, liczę, że mnie nie zostawisz, bo walka o zrzucenie tych zdjęć trwa już tydzień. Szczerze to brakuje mi już cierpliwości, bo wydaje sie, że coś tak prostego i łatwego nie powinno komplikować życia, a użytkownik powinien czerpać samą radość. Ja tymczasem jestem na etapie wyrzucenia komórki za okno. Tracę już powoli nadzieję, na to, że te zdjęcia powędrują na komputer, a pamięć w telefonie jest takim nietrwałym nośnikiem. Pomóż proszę. Zdesperowana Sandra. Może dasz radę zainstalować toto ze mną krok po kroku? Już sama nie wiem, jak ugryźć te zdjęcia. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.

06 05 2008 - 18:50

Nie, gdy podłaczam telefon - nie ma żadnej informacji, żadnej nowej ikonki nawet (w pasku) na komputerze. Czyli to może chodzić o sterowniki do tel.? A czy możesz mi wskazać stronę choć, a może chodzić o sterowniki do kabla usb? Weszłam na jedną ze stron, znalazłam do K750i sterowniki, ale niestety nie dla Windowsa Visty. Wskaż mi proszę link do takiego programu (sterownika), który będzie działał w tym windowsie, co to go mam. :D

06 05 2008 - 17:36

Dzięki, ściągnęłam program, do którego napisałeś mi linka. Ale to naprawdę czarna magia, bo program sam w sobie bardzo przyjemny, ale niestety dalej nie wykrywa mojego telefonu. Zrestartowałam komp., wyjęłam baterię z telefonu na 2 minuty i dalej nic nie działa, pisze, że nie znajduje urządzenia. Ja nie wiem o co tu chodzi - czy to możliwe, by tel. kupiony w Polsce nie był wykrywany przez ang. laptop? - Proszę się nie śmiać, ale boleję nad tym, że nie mogę dojść dlaczego nie mogę zrzucić tych zdjęć... Pomóż proszę, z nikąd nie uzyskam już pomocy w tej kwestii. Czekam...

06 05 2008 - 12:55

Witam ponownie, dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety właśnie program ten z płytki nie odnajduje telefonu, mimo, że ten jest podłączony pod wejście usb. Kurka no, wcześniej na tym starym komputerze nie miałam żadnego problemu - płytka zainstalowana, same zdjęcia się zapisywały. A teraz - co robić? Może potrzebne mi są jakie sterowniki - naprawdę nie wiem.