Windows 8 "znany" jest z problemów z połączeniem wi-fi
. Przyczyn rozlączania może być kilka. Ponieważ jak zrozumiałem laptop też łączy się po wi-fi i tam nie ma problemów to na razie nie zmieniałbym nic w routerze. Na początek proponuję zmienić adresy serwerów dns. W oknie konsoli (wierszu poleceń) wpisz : ipconfig /all. Wyrzuci ci listę wszystkich kart, przy jednej bedziesz miał podane adresy serwerów dns. Spisz sobie pierwszy. We właściwościach połączenia bezprzewodowego ustaw jako pierwszy serwer dns ten spisany, a jako drugi 8.8.8.8. Jak to nie pomoże to można spróbować przypisać stały adres IP.
A i sprawdź we właściwościach karty opcję "agresywność mobilności" - odpowiada ona za wybur punktu dostępowego z którym się łączy twoja karta w zależności od siły sygnału. Ponieważ u ciebie jest jedn taki punkt to tu mozna dać 1.
Pozdrawiam
Dziękuję za pomoc, na razie jednak wstrzymam się z powyższymi działaniami.
Na chwilę obecną problem wydaje się rozwiązany. Odinstalowałem sterowniki, które Windows instalował automatycznie i zainstalowałem najnowsze ze strony producenta. Na razie wszytko gra. Nie odcięło mi internetu ani razu, chociaż spore lagi pozostały. Jeżeli problem wróci, zacznę go rozwiązywać od powyższej porady. Dzięki.

Moja zawartość
Nie podano