Skocz do zawartości

Zdjęcie

Refleksje na temat życia..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mofispl

Mofispl

Stały użytkownik

• 186 postów

Napisano 14 09 2010 - 21:38

Pytanie.. po co żyć? Temat prosty aczkolwiek ciekawy.. może się rozwinie i będą tu ciekawe wypowiedzi.
Niech no zacznę.. po co żyje? Nie wiem.. jeśli nie ma życia pośmiertelnego to nie opłaca się zabijać.. nikt nie jest pewny czy ono istnieje, z czym wychodzi na to samo.
Nie wykorzystuje życia.. jestem cichą myszą i w niektórych przypadkach czuję się dobrze a w niektórych nie.. lepiej się za bardzo nie rozkręcać.
Imprezy w moim wieku? Przereklamowana sprawa.. myśli o pracy, nowej szkole i środkach transportu? przyprawiają o strach.
Dziewczyna? Związki w tym wieku są na max 4 miesiące.. z dłużej związaną parą w okresie czasu podanego po lewej, nie spotkałem się w mojej miejscowości.
Alkohol, narkotyki? Nie ma sensu. Peja, JP itd.? Może innym się podoba i nie zabronię im ich poglądów ale ja nie chce się do tego mieszać.. nie mam ideałów, żyję własnym żałosnym życiem.. i chyba jest mi dobrze ;) Może będzie lepiej.. może będzie gorzej.. czas leczy rany, lub powoduje krwawienie.. To tyle ode mnie.. prosto i na temat, ktoś będzie odważny i napiszę coś o sobie? Swoich poglądach?
Pewnie będą kłótnie że "łaaciaciacia Peja rządzi kocham Peje"... - kosz. ;) Pozdrawiam, dawny Mofis.

• 0

#2 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 14 09 2010 - 21:43

życie jest bez sensu no ale jeszcze musze się pomęczyć te kilkanaście/kilkadziesiąt lat...

jeśli ktoś widzi w nim sens to niech napisze może zmienie zdanie

Użytkownik jackass edytował ten post 14 09 2010 - 21:44

• 0

#3 motyx

motyx

Zaawansowany użytkownik

• 571 postów

Napisano 14 09 2010 - 22:26

tak mofis, idź się zabij. Skoro życie nie ma sensu, to po co się jeszcze męczysz?
NIE BĄDŹ ŚMIESZNY.
Nie ma sensu? Sens jest jeden: podtrzymać gatunek. Niby prosta sprawa, ale niestety nie jesteśmy zwierzętami i musimy jakoś wychować nasze potomstwo. Trzeba też przez życie przejść godnie. Tak - po śmierci nic nie ma. Ale chyba fajnie jest wykorzystać ten czas, póki jesteś.
Jak podrośniesz to zrozumiesz. Nie mówię tu o kilku latach, ale kilkunastu, może nawet kilkudziesięciu.

po co wstawka po peji? bez sensu...
  • 0

#4 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 15 09 2010 - 06:22

Ja tak zawieje optymizmem i powiem wam, że gdyby życie nie miało sensu to by go nie było.
  • 0

#5 Gość_unitrax_*

Gość_unitrax_*

Napisano 15 09 2010 - 07:05

Nie pytajcie kto jest w dużej mierze winny przemyśleniom w pierwszym poscie w tym wątku ;)

lub powoduje krwawienie..

wole nie pytać której części ciała ;)
Spoiler

:)
  • 0

#6 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 15 09 2010 - 08:32

Po śmierci nic nie ma... Litości.. Energia we wszechświecie nie ginie.
Coś bym dopisał, ale to są obecnie tylko moje domniemania..

Użytkownik Celdur edytował ten post 15 09 2010 - 08:33

• 0

#7 Jochnka

Jochnka

Selfie

• 356 postów

Napisano 15 09 2010 - 15:12

życie jest bez sensu no ale jeszcze musze się pomęczyć te kilkanaście/kilkadziesiąt lat...

jeśli ktoś widzi w nim sens to niech napisze może zmienie zdanie

Ja właśnie sensu nie widzę, jednakże muszę przejść przez koniec gimnazjum, liceum 3 klasy i przez 5 lat studiów, potem do pracy i emerytura. jaskass:żyj dłużej niż kilkanaście lat. Ja się nie mogę zabić, bo potem (jeśli Bóg istnieje, w co wątpię) nie da rady pójść do nieba.
  • 0

#8 Gość_Sicknature_*

Gość_Sicknature_*

Napisano 15 09 2010 - 16:16

To proponuje wam się pochlastać sensowcy za 5 zł brutto.... ale najpierw zagoniłbym was do roboty nic tak nie oddala rozmyśleń na tematy nieistotne jak sensowne zajęcie, w razie braku efektu zawsze zostaje wam psychiatra ;)
  • 0

#9 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 15 09 2010 - 16:18

praca to jeden z bezsensów życia harujesz 2/3 życia i [beeep] z tego masz ciągle przychodzisz zmęczony i na nic nie masz czasu, a jak nie pracujesz to masz jeszcze większe [beeep]...

Użytkownik jackass edytował ten post 15 09 2010 - 16:19

• 0

#10 Gość_Sicknature_*

Gość_Sicknature_*

Napisano 15 09 2010 - 16:19

Morał tego taki że [beeep] gównem pogania parę gówien.
  • 0

#11 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 15 09 2010 - 16:22

Jesteś młody musisz chodzić do [beeep]ej szkoły , przychodzisz zmęczony , uczysz się , odrabiasz lekcje i już prawie wieczór czyli cały dzień zmarnowany
Jesteś dorosły więc chodzisz do roboty , przychodzisz o 15 robisz obiad , sprzątasz , pomagasz dzieciom i też już jest wieczór i cały dzień zmarnowany
Jesteś stary nie pracujesz , wszystko Cie boli , jesteś schorowany, martwisz się za co kupisz leki i [beeep] masz z tego życia

Więc gdzie tu szukać sensu?

Użytkownik jackass edytował ten post 15 09 2010 - 16:24

• 0

#12 Gość_Sicknature_*

Gość_Sicknature_*

Napisano 15 09 2010 - 16:26

Tylko że innego wyboru nie masz możesz sie zbuntować i umrzeć za kilka tygodni z głodu na chodniku w parku bo wiadomo co sie stanie jak przestaniesz pracować, zarabiać płacić rachunki i mieć na rzeczy 1 potrzeby jak choćby jedzenie.

Śmiało odkryj w sobie duszę buntownika....

• 0

#13 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 15 09 2010 - 16:30

Proponuję od razu zakończyć swój marny żywot. ;)

Ja przez jakiś czas odczuwałem brak chęci do życia. Powód był jeden - brak celu w życiu i brak zajęcia. Każdy musi coś robić, każdy musi do czegoś dążyć, czy będzie to praca, czy też rodzina etc. W moim przypadku opamiętanie przyszło w ostatniej chwili, wziąłem się za siebie. Życie nie zostało nam dane po to, by rozmyślać nad jego sensem, tylko by ten sens ciągle nadawać. Inaczej dołożymy cząstkę siebie do przeogromnego pomnika zwanego "Ofiara losu".

I pamiętajcie:
Zatrzymując się - stoisz, stojąc - cofasz się, k***a jego mać.
  • 0

#14 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 15 09 2010 - 16:34

Ja się nie użalam nad sobą , ale jak ktoś pyta to mówie to co myśle. Stram się nie myśleć o przyszłości co będzie to będzie...
  • 0

#15 Gość_Sicknature_*

Gość_Sicknature_*

Napisano 15 09 2010 - 16:44

Wszystkim gamoniom którzy z nudów myślą o [beeep]e marynie wójcio Sick proponuje ----> Group Suicide
I gra gitara!
  • 0

#16 konrad18

konrad18

Zaawansowany użytkownik

• 548 postów

Napisano 15 09 2010 - 19:25

• 0

#17 Krzychu25

Krzychu25

Zaawansowany użytkownik

• 1 045 postów

Napisano 15 09 2010 - 20:12

Też chciałem to wysłać, ale uznałem, że to głupie ;)

Dołączona grafika

Użytkownik Krzychu95 edytował ten post 16 09 2010 - 14:31

• 0

#18 Mofispl

Mofispl

Stały użytkownik

• 186 postów

Napisano 16 09 2010 - 18:32

Może jednak życie pośmiertelne to prawda? A zwykłe życie to sens albo dopiero początek? A może zaczniemy życie na innej planecie od nowa? Może ktoś nie chciał nam pokazywać tutaj na ziemi naszego sensu.. a jednak istnieje.
  • 0

#19 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 16 09 2010 - 19:05

Sprawdź to Mofis. ;)
  • 0

#20 Mofispl

Mofispl

Stały użytkownik

• 186 postów

Napisano 16 09 2010 - 19:13

Ok już się zabijam jak uda się to dam Ci znać ;) Jeśli i ty się zabijesz .. ;)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych