Skocz do zawartości

Raston

OFFLINE Ostatnio: 24 07 2008 08:08
-----

Moje posty

W temacie: nowa karta graficzna, monitor wylaczony, slaby zasilacz?

23 07 2008 - 15:47

a bios piszczy przy starcie systemu? pytam, bo mam problem podobny, tyle, ze u mnie bios dzwieki wydaje

W temacie: Awaria kart graf (?)

23 07 2008 - 12:18

mam wiadomosc z ostatniej chwili: bratu udalo sie uruchomic komputer na doslownie 15 sekund zanim znowu padl (teraz mam pewnosc, ze to jednak jest ami bios, 2001 rok)

czy ta okolicznosc zmienia cos?

wlasnie bratu udalo sie uruchomic kompa na kilka minut
kabel od monitora przy karcie graficznej docisnal do dolu i wtedy sie odpalil komp... co to moze oznaczac?

23 07 2008 - 10:24

czy kiedy wyjme procesor to potem nie musze miec jakiegos specjalnego kleju zeby znow go zamontowac?

powyjmuje dzisiaj te elementy i sprawdze czy cos to da (wczoraj calego kompa czyscilem kompresorem ;-) ale ze slotow pewnie nie wydmuchnelo tego syfu), chociaz obawiam sie czy to jednak nie bedzie awaria plyty glownej

tak czy inaczej dziekuje za pomoc :-) zdam raport z akcji ratunkowej

23 07 2008 - 09:42

stara karta byla pci

czy takie gniazdo mozna samemu naprawic, czy taniej wyjdzie wymiana plyty glownej (wzglednie calego komputera, bo koszt nowej plyty bedzie wiekszy niz jest warty caly komputer)

czytalem jeszcze w internecie troche o awariach plyt glownych, czy moze to byc awaria kondensatorow? teraz jestem w pracy, jak wroce do domu to sprawdze czy sa przepuchniete (nie znam sie na tym, wiec strzelam co moglo pasc)

pozdrawiam :-)