Skocz do zawartości

Raquntish

OFFLINE Ostatnio: 04 01 2013 09:47
-----

Moje posty

W temacie: Wymiana BOXowego chłodzenie na ADM Phenom II X4 955 BE.

03 01 2013 - 21:55

Chyba zdecyduje się na Fortisa + wytnę w boku obudowy otwór, który trochę uwypuklę i w miejsce wycięcia wrzucę jakiś filtr powietrza + jakiś dodatkowy wentylator wdmuchujący powietrze wprost na radiator (filtr ograniczy wdmuchiwanie pyłów, kurzu - dobrze kombinuję? :) )Z tyłu obudowy mam wentylator wydmuchujący powietrze z wewnątrz.
Ewentualnie jeśli Fortis będzie "na styk" ze ścianką nie będę nic wycinał - ale czy nie przeszkadza to radiatorowi, że blaszka i radiator będą się stykać?
Dalej, oglądając filmik montażowy na stronie producenta, rozumiem że będę musiał wykręcić MoBo z obudowy, i dopiero będę mógł przystąpić do montażu tak? (odkręciłem własnie drugą sciankę - nie ma kompletnie dostępu do mobo od strony odwrotnej)
Montaż dokładnie tak jak na filmiku producenta czy macie Państwo jakieś rady :) ?

I ostatnie. Czy do tego chłodzenia dodawana jest dobra pasta? Jeśli nie jaką pastę dokupić, i jak ją nakładać? (trzeba zetrzeć starą pastę?)

@ -AssassiN- , widzę że masz to chłodzenie, jak jest z hałasem w stresie? (Weźmy na przykład granie w Assassins Creed 3 :P)

W temacie: Wymiana BOXowego chłodzenie na ADM Phenom II X4 955 BE.

03 01 2013 - 15:53

SilentiumPC Fortis he1225 tak? a dokładny model tego thermaltake?