Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z Asus 8800GTS 320Mb TNIE

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr-jak

piotr-jak

Nowy

• 4 postów

Napisano 01 05 2007 - 11:26

Posiadam sprzęt athlon 64 2800 1,8 pł. główna asus K8n4-e s754 ,nForce4 ,250G samsung sata ,2x512mb no name,zasilacz ModeCom 500W Fell 3.Wszystko mi przycina w czasie gry TestDrive Ultmate i innych. 3DMark 06 ,05 4800pkt wynik bardzo słaby 3300pkt Co jest Grane? słaby procek ale aż tak zaniża wydajność ?Zmieniałem sterowniki ,kręciłem procka do 2,2 bez rezultatu teraz jade na 101 sterow bez znacznej poprawy Prosze o pomoc Zmieniać płyte ,procek na jaką co mi będzie dobrze chodzić przy tej Karcie Z góry dziękuję za pomoc.

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 01 05 2007 - 12:15

W takim razie wina leży na linii softu, sprawdź ustawienia BIOSu czy procesor jest taktowany jak powinien, czy FSB się zgadza, w Windowsie sprawdź czy dysk chodzi na maksymalnej szybkości, zobacz czy masz włączone indeksowanie plików, jakie programy ładują się podczas autostartu (niektóre pracują i mieli dysk non stop). Nie ma gotowej odpowiedzi, a co najważniejsze jednoznacznej na twój problem.

• 0

#3 piotr-jak

piotr-jak

Nowy

• 4 postów

Napisano 01 05 2007 - 14:11

W takim razie wina leży na linii softu, sprawdź ustawienia BIOSu czy procesor jest taktowany jak powinien, czy FSB się zgadza, w Windowsie sprawdź czy dysk chodzi na maksymalnej szybkości, zobacz czy masz włączone indeksowanie plików, jakie programy ładują się podczas autostartu (niektóre pracują i mieli dysk non stop). Nie ma gotowej odpowiedzi, a co najważniejsze jednoznacznej na twój problem.

W bosie jest ok Karta dzwiękowa też przetestowana audigy2 nawet wyjmowałem ,myślałem że obciąża procesor.Wygląda na to że procek za słaby.Żeby mieć 3DMark06 dwa ray mniejszą wydajność Miałem 7900gs dobrze było.Może pod Xp- ekiem taki problem jest może zmienić na Viste.
  • 0

#4 hellboy19

hellboy19

Nowy

• 3 postów

Napisano 01 05 2007 - 16:11

Być może vista pozbędzie sie tego problemu, choć jak narazie sama działa jak problem!
  • 0

#5 piotr-jak

piotr-jak

Nowy

• 4 postów

Napisano 01 05 2007 - 22:43

Być może vista pozbędzie sie tego problemu, choć jak narazie sama działa jak problem!

Rozwiązałem problem.Odinsalowałem NTuner ze strony nvidia on mi zamulał kompa.Mimo to toszke W grze TestDrUltimate przycina ale frapsy skoczyły dwukrotnie do góry Musze jeszcze posiedzieć

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: zacinanie komputera przycinanie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych