Skocz do zawartości

PrawiePro

OFFLINE Ostatnio: 29 04 2008 22:22
-----

Moje tematy

Problem z pamiecią RAM

29 04 2008 - 16:48

To mój pierwszy post Więc na początek pozdro dla wszystkich. Dobra dosyć gry wstępnej, wyłoże odrazu swój problem.Wiec tak aktualnie mam w swojim kompie* dwie kosci pamieci ram jedna 512ddr i druga 128ddr co powinno dawac razem jakies 640mb ramu. Jednak po wlonczeniu komputera i wylonczenu all niepotrzebnych programow typu: gg sciagarka utorent monitoring modemu mam srednio wolnego ramu 330 jesli wyloncze avasta ok 400 a przy wlonczonej neostradzie jakies 290-330.co moze zajmowac tyle ramu? nawet żeby odciażyć mu prace przeznaczylem aż 1.4gb miejsca na dysku na pamiec wirtualna.Nie mam pojecia dlaczego ramu jest zaledwie 50%.

*Mój komputer procesor AMD Duron 1200mhz 640mb ram (przynajmniej tyle sie pokazuje w biosie)Grafika GeForce2mx 64mb
k.dzwiekowa-zintegrowana.Płyta głowna K7s5a.DVD-rom hdd 40gb(obudowa własnorencznie malowana) xD 1 niebieski neon wew komputera.

PROSZĘ o jakies wskazówki bo to zaczyna być męczące pól roku odkładałem pieniądze żeby dokupic sobie 512mb ramu a poprawy prawie nie ma.Przykladem jest fakt że nie moge sobie nawet w gothic 1 pograc na maxx detalach bo zaczyna sie ciac.

Pozdro :turned: