Skocz do zawartości

PrawiePro

OFFLINE Ostatnio: 29 04 2008 22:22
-----

Moje posty

W temacie: Problem z pamiecią RAM

29 04 2008 - 22:26

czyli tak jak myslalem czeka mnie defrag ostatnio robilem go chyba jakies 7miechow temu.nie zabardzo chce mi sie czekac 5godzin az komp sie zdefragmentuje bo przy tym procku nawet glupia instalka trwa wieki.Ramy oba sa 400mhz z tego co pamientam ale glowy za to nie dam.Co do miejsca wydzielonego na PW.Na C zostawilem te ktora windows ma orginalnie.A 1gb wydzielilem sobie na D z tym ze D byl wtedy swierzo po formacie acha noi mam jescze 1 problem.Ten moj slynny procek zaczyna mi swirowac.Jak go kupilem to program Kalendaż XP pokazywal przy zwyklym widoku pulpitu jedynie z pracujacym avastem ze procesor jest wykozystywany ok 5-9% od paru miesięcy zaobservowalem ze w tych samych momentach w ktorych bylo 5-7% teraz jest 30-45%i nie spada.Zmienilem chlodzenie procka dodalem tez 1 wiatraczek z tylu kompa takze na cyrkulacje powietrza nie ma co narzekac.Dziwi mnie to nadmierne wykozystanie procka.Już jak go bralem to wydalem oszczednosci.Musialem kupic tego szaisa poniewaz orginalnie w kompie mialem althona 2ghz ale plyta miala zintegrowana grafe kiedy spalila sie grafa przyszla wymiana plyty głownej.Sciagam radiator a okazuje się że szanowni geniusze ze sklepu OPTIMUS przylutowali procesor do plyty głównej tym sposobem musialem wyrzucic pożadny procek razem ze spalona plyta glówna.I kupic ten szais teraz cykam sie ze jak chodzi caly czas na takich obrotach to szybciej sie spali a nie mam zabardzo zeby sypac stowkami na allegro i kupowac se co chwile jakies części
xD
:turned:

Chłopaki dzieki za rady to ze xp ciagnie 300mb to koszmar jest.a defraga zrobie jak bede mial natyle wolnego czasu xD