Pomyślcie tylko o przysiędze policjanta, który przyrzeka oddać życie za swój kraj i mu służyć.
Pomyślcie tylko o zarobkach (może nie są jakieś bardzo złe, ale za prace która wykonują są one naprawdę marne).
Pomyślcie tylko o ich pracy! Np. są wzywani na mecze piłki nożnej, a kibice mają odrazu świetną reakcje : | Zaczynają wyzywa, rzucać kamieniami, w ogóle wszystkim co mają pod ręką. Policjant jedynie albo aż może przylać pałą, strzelić gumową kulą - jeśli dowódca pozwoli. Później gdy skuwają takiego pseudo kibica to on zaczyna płakać (już nie raz spotkałem się z takim przypadkiem). Gdzie jest teraz jego odwaga? Przecież był taki mądry jak rzucał np. tym kamieniem, albo wyzywał, a ponadto musiał coś zrobić na stadionie skoro mundurowi zostali wezwani.
Pomyślcie tylko o ich upokorzeniach.
Pomyślcie tylko o tym, ze Policjant nic nie może zrobić obywatelowi bo ponosi straszne konsekwencje. A taki zwykły obywatel może naprawdę przekraczać zasady moralne.
Wytłumaczcie mi dlaczego darzycie Policję taką nienawiścią? Co oni wam zrobili? Liczę na wasze mądre wypowiedzi i mam nadzieję, że mnie nie zbesztacie