Skocz do zawartości

Zdjęcie

Policja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dodo_14

Dodo_14

Początkujący

• 146 postów

Napisano 31 12 2007 - 20:42

No właśnie Policja... Dlaczego wy jej tak nienawidzicie? Robi mi się żal 16 - latków, którzy idą przez ulicę krzycząc "CHWDP..." i myślą, że są super... Lub malują na murach owy napis. Ja was nie rozumie, może jestem inny, ale jakoś nigdy nie czułem tego czegoś, że nienawidzę Policji. Faktem jest to, że niektórzy Policjanci przekraczają swoje uprawnienia, ale to są wyjątki!
Pomyślcie tylko o przysiędze policjanta, który przyrzeka oddać życie za swój kraj i mu służyć.
Pomyślcie tylko o zarobkach (może nie są jakieś bardzo złe, ale za prace która wykonują są one naprawdę marne).
Pomyślcie tylko o ich pracy! Np. są wzywani na mecze piłki nożnej, a kibice mają odrazu świetną reakcje : | Zaczynają wyzywa, rzucać kamieniami, w ogóle wszystkim co mają pod ręką. Policjant jedynie albo aż może przylać pałą, strzelić gumową kulą - jeśli dowódca pozwoli. Później gdy skuwają takiego pseudo kibica to on zaczyna płakać (już nie raz spotkałem się z takim przypadkiem). Gdzie jest teraz jego odwaga? Przecież był taki mądry jak rzucał np. tym kamieniem, albo wyzywał, a ponadto musiał coś zrobić na stadionie skoro mundurowi zostali wezwani.
Pomyślcie tylko o ich upokorzeniach.
Pomyślcie tylko o tym, ze Policjant nic nie może zrobić obywatelowi bo ponosi straszne konsekwencje. A taki zwykły obywatel może naprawdę przekraczać zasady moralne.
Wytłumaczcie mi dlaczego darzycie Policję taką nienawiścią? Co oni wam zrobili? Liczę na wasze mądre wypowiedzi i mam nadzieję, że mnie nie zbesztacie :P

• 0

#2 hetr2

hetr2

Obserwator

• 7 postów

Napisano 01 01 2008 - 13:03

racja...
a poza tym mówią na policje psy..i mówią że pies to najlepszy przyjaciel człowieka...
albo że idą do "budy"...co oni psy są??

#3 Ziele

Ziele

Biblioteka Zielińskiego

• 1 812 postów

Napisano 01 01 2008 - 13:46

Niestety, ale nastała taka moda.
Dziewczyny w wieku gimnazjalnym są zachwycone jeżeli chłopak ma papierosy, alkohol i czasami nawet narkotyki ;)
Większość udaje kibiców legii i wyzywa policje, ale to są naprawdę idioci.. Jeden taki wyzywał policje moja dziewczyna kazała mu przestać, a on zaczął wyzywać ją od dziwek.. (skończył ze złamaną szczęką w szpitalu :P)

Jak wyszedł przepraszał mnie, że to zrobił :P
  • 0

#4 Sanko

Sanko

Pomocnik Tweaks.pl

• 430 postów

Napisano 03 01 2008 - 07:07

ja nie nawidze policji bo wywiezli mnie na izbe wytrzezwien i to dwie policjantki :P
  • 0

#5 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 03 01 2008 - 11:39

ja nie nawidze policji bo wywiezli mnie na izbe wytrzezwien i to dwie policjantki :P

To rzeczywiście ich wina że się uchlałes i robiłeś dymy
  • 0

#6 Bardock

Bardock

Ocean of Apathy

• 985 postów

Napisano 03 01 2008 - 13:50

Nie jestem przeciwnikiem ani zwolennikiem policji, nie zawinili mi raczej niczym ani ja im.Nigdy nie krzyczę CHWDP bo jest to moim zdaniem żałosne, w końcu to oni ratują nas i interweniują...
  • 0

#7 krzyhoo

krzyhoo

Admin

• 1 039 postów

Napisano 03 01 2008 - 16:52

ja ich nie lubię bo czepiają się tych którzy nic, nie zrobili, a bandytów złapać nie potrafią :P
  • 0

#8 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 03 01 2008 - 16:55

Sanko to miałeś mega pecha.Ja o mały włos też nie wylądował bym na izbie ale mi sie upiekło.
  • 0

#9 kamilcrewe

kamilcrewe

Początkujący

• 29 postów

Napisano 03 01 2008 - 17:00

Policja prze[beeep]ane jak na koncertach se pokrzyczymy do odrazu a przeziez ja slucham black metalu winc to chyba zrozumiale na takim koncercie nie ?
Ale HWDP to zeczywiscie glupota tylko sie proszom o klopoty z policjom.
  • 0

#10 pasza18

pasza18

Nowy

• 4 postów

Napisano 03 01 2008 - 22:04

witam, ja takżę niewykrzykuję HWDP itd. Ale nastały takie czasy, ludzie od zawsze mądrością nie grzeszyli, poprostu moim zdaniem człowiek który nieposiada żadnych perspektyw na życie a jego możliwością jest wyłącznie kradzierz aby przetrwać to mi się wydaje, że policja jest mu obojętna, traktuje ją jak WROGA. Nieoszukujmy się tacy oni to aniołkami nie są, czepiają się wszystkiego takich bzdur, że to jest naprawdę śmieszne zamiast skupić się na ważniejszych sprawach. Ostatnio wlepili mi mandat hehe niby za dewastacje, hehe siadłem na lawke i deska pękła.
  • 0

#11 Ziele

Ziele

Biblioteka Zielińskiego

• 1 812 postów

Napisano 03 01 2008 - 22:28

e no to brawo :P
Ja z kumplami chciałem rowerami pojeździć i na "wiejskiej" drodze nas ojciec takiego chłopaka z naszej miejscowości zatrzymał i zawrócił do domu, bo nie mieliśmy odblasków ani żadnego dowodu :P

• 0

#12 mareczegt

mareczegt

Obserwator

• 6 postów

Napisano 06 01 2008 - 14:00

Fakt policja czasem bardzo pomaga, ale nieraz mnie wkurzają jak zatrzymią mnie na rowerze Dołączona grafika

Ale nie mam do nich nic!!

• 0

#13 yahoo69

yahoo69

Nałogowy palacz, uzależniony od adrenaliny

• 763 postów

Napisano 06 01 2008 - 14:17

mi policja zabrała mój ukochany kij do baseball'a :D

jak ktoś chce szczegóły znac to niech pyta

acha i jeszcze raz tam kiedys złapali mnie na moim motorze bez kasku i prawka wkoncu mialem wtedy 15 lat a to była Jawa 350 ;D
  • 0

#14 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 06 01 2008 - 14:33

Ja nie wykrzykuje HWDP, ale takze specjalnie nie przepadam za gliniarzami. ja wam powiem, to jest poprostu ich praca. To że mendy to swoja droga, ale to tez jest człowiek. Da sie z nimi dogadac. Mnie raz bez prawka złapali to ja zaczełam z nimi rozmawiac i ich przekonałam ze mieszkam juz niedaleko i że naprawde umiem jezdzic itp. i mandau niedostała. Później nastepny przypadek to pasy, tez mi nie wlepili bo tez z nimi se porozmawiałam troche. Zawsze jak przekraczam predkość i widze gliniarzy to zwalniam. Oni mnie raz zatrzymali i mówia ze zachamowałam, a ja ze4 nie ze cały czas tak jechałam. I tez nic nie wlepili.

yahoo, powiedz nam te szczegóły z kijem.
  • 0

#15 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 06 01 2008 - 15:00

z kijem to było tak że pojechaliśmy na impreze odwiedzić pewnego kolege bo miał tam byc... siedzimy sobie w aucie i czekamy aż wyjdzie zeby z nim pogadać a tu nic... a tu nagle droge zajeżdza nam polonez wysiadaja z niego takie 2 kloce 2metry na 2 i ida do nas t mowie do kumpli ze dym bedzie a oni wyciagaja odznaki te kabany i mowia ze kontrola pojazdu.. a że trzymalem kij w rekach to odrazu mi go zabrali i sie pytali co ja z nim robie to ja na to ze gralem z kumplami i zapomnialem wyjac ze samochodu a on cos mi wciskal ze glowy ludziom tym rozbijam a ja do niego z pytaniem czy wygladam na takiego a on do mnie z pytaniem czy on wyglada na policjanta.. oczywiscie zawineli mnie na dolek i wypuscili bo nie mieli za co oskarzyc :D
to w takim totalnym skrocie ;D
  • 0

#16 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 06 01 2008 - 15:12

No to mogłeś z nimi pogadac troche. Ja zawsze w samochodzie mam takiego kija ( tylko 2 razy go uzyłam, ale efekty były :D) i mi go nigdy nie zabrali ;D. Zawsze sie tylko pytali o niego a ja im mówiłam, zese grałam i zapomniałam wyciagnac, jak pan chce to moge pokazac bo z tyłu mam jeszcze piłeczki :). A ten sie smieje. Nawet najgorsza wredna, mende ubecką da sie przekonać do wszystkiego.
  • 0

#17 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 06 01 2008 - 15:14

no ale wiesz ty jesteś kobietą i masz pewnie swój urok a ja 'ŁYSA PAŁA' jak to powiedział Bardock to co ja moge... niewiele a pollicji i tak nie lubie..
  • 0

#18 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 06 01 2008 - 17:45

Ja tez ich nie lubie, ale z kazdym człowiekiem bez względu na płec da sie dogadac. A pozatym policjantki tez sa na świecie :) I z nimi tez nie miałam problemu.
  • 0

#19 Ziele

Ziele

Biblioteka Zielińskiego

• 1 812 postów

Napisano 06 01 2008 - 18:08

Ja raz na parkingu odpaliłem samochód i dopiero zacząłem zapinać pasy zanim ruszyłem, ale zanim skończyłem w okno już stukał gość i dostałem mandat 150 za jazdę bez pasów i kłótnię (powiedziałem tylko, że nawet nie ruszyłem)
  • 0

#20 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 06 01 2008 - 19:37

Tweaks ja nigdy nie mam zapietych pasów. zawsze przekraczam prędkość i naprawde nie postepuje zgodnie z zasadami ruch. I jeszcze nie dostałam ani jednego mandatu. A prawie zawsze sie z nimi kłóce. Raz gliniarza nawyzywałam, a i tak mi nie dał mandatu.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych