Witam.Chciałbym podłączyć Laptop Acer 5220 Extensa do telewizora PHILIPS 32 PFL 5322.W instrukcji telewizora pisze"Telewizor może być używany jako monitor komputerowy.UWAGA.Podłączenie komputera jest możliwe wyłącznie przez złącze HDMI.Złącze VGA nie jest obsługiwane"Natomiast w laptopie nie ma wyjścia DVI-D.Jest wyjście S-VIDEO i dlatego kupiłem na Allegro:KABEL KOMP-TV GW. KOLORU(SVHS+m.JACK/3xRCA) 2,5m (numer 346350550)
REDUK. EURO(SCART)/3xRCA + SVHS Z PRZEŁĄ.IN-OUT (numer 344612349)
W Telewizorze jest wejście S-VIDEO,podłączyłem tym kablem z redukcją,ale
mam tylko fonię-Obrazu nie ma.Jak mogę to wszystko połączyć,aby był obraz i fonia?
Pozdrawiam.
Witam.Problem rozwiązany.Zmieniłem ustawienia karty graficznej.
Pozdrawiam.
Podłączenie laptopa do telewizora LCD
Rozpoczęty przez
tadzos
, 24 04 2008 17:08
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 04 2008 - 17:08
Napisano 24 04 2008 - 17:56
Musisz w TV ustawić źródło obrazu na Euro pod które podpiąłeś kabel, a w notebooku w sterownikach karty graficznej przełączyć obraz na tv-out. Nie wiem jak to wygląda na kartach intela, ale w przypadku ATI/Nvidia to ustawia się to w opcjach zaawansowanych ekranu
Napisano 24 04 2008 - 18:05
To nie podłączysz. Jeśli chcesz aby telewizor działał jak monitor z taką samą "dobrą" jakością obrazu to tylko i wyłącznie poprzez HDMI. S-Video i inne są dobre tylko do oglądania filmów. I do takich zabaw TV powinien mieć dodatkowo dobre parametry, no i posiadać oczywiście HDMI.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty