Skocz do zawartości

Zdjęcie

[PROBLEM]komputer czasami sie nie włącza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 embe90

embe90

Obserwator

• 5 postów

Napisano 16 05 2012 - 12:34

Witam, mam jeden problem może opiszę go niezbyt profesjonalnie ale wydaje mi sie że w przypadku tego błędu postaram sie opisać dokładnie mój problem.
Mianowicie mój komputer czasami sie nie włącza jest albo czarny ekran i pasek startowy po uruchomieniu jest opcja uruchom system normalnie lub awaryjnie klikam uruchom normalnie i działa a czasami jest tak że włącza sie jest przez sekunde niebieski ekran i komputer sie restartuje niestety nie jestem w stanie przeczytać co tam pisze po czym tak samo "uruchom lub uruchom w trybie awaryjnym". Najczęściej jest tak gdy np wyłączam wieczorem komputer i włączam go rano, przy uruchomieniu i kiedy już działa robię restarty i nic sie nie dzieje, mój sprzęt:

6- rdzeni procesor FX-6100 6x 3,3GHz
Pamięć dual chanell 8GB DDr3 1333MHz
Dysk Twardy 1TB
Nvidia Geforce GT 520 2GB ddr3
płyta główna MSI 760GM-P21
LG Flatron W2252TQ

Dodam również że mam oryginalny system windows vista home premium 64 bit i zrobiłem upgrade na windows 7 home premium 64bit.
Proszę o pomoc :)

Drugi problem który sie pojawił to filmiki na youtubie dźwięk sie czasami tnie na sekunde jest taki dźwięk zzzz i gra dalej procek ma 10% zużycia więc nie jest to od przeciązenia
Karta: HD Realtek audio, Głośniki 5,1 genius
Odinstalowywałem sterowniki instalowałem od strony producenta potem jeszcze raz z płyty dalej to samo, w menedżerze audio jest ustawione 5.1 i nie ma włączonych żadnych efektów, na winampie nie ma takiego problemu.

• 0

#2 Aleksander89

Aleksander89

Początkujący

• 127 postów

Napisano 16 05 2012 - 15:07

jaki zasilacz ? firma, moc ?
po procku i karcie widzę że to jakiś skrzywdzony zestaw z allegro i zasilacz pewnie noname wszystko sypie

• 0

#3 embe90

embe90

Obserwator

• 5 postów

Napisano 16 05 2012 - 15:36

Zasilacz Tagan 450W, zainstalowałem SlimDrivers wykryło 4 aktualizacje 3do płyty głównej i 1 do karty sieciowej zaktualizowałem i problem chyba znikn dam znać jutro rano.

Użytkownik qauke edytował ten post 21 05 2012 - 12:54
Zwracaj uwagę na literówki. Popełniasz dużo błędów ortograficznych

• 0

#4 wisniowylk

wisniowylk

Początkujący

• 111 postów

Napisano 16 05 2012 - 15:45

Tagan nie jest na czarnej liście ale nie jest wspaniały...kto Ci wcisn tą grafikę?po co Ci 8gb ramu? :)

Użytkownik qauke edytował ten post 20 05 2012 - 10:00
Proszę zwracać uwagę na pisownię !

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: uruchomienie komputera włączenie komputera komputer nie włącza się

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych