Skocz do zawartości

Moonlight

OFFLINE Ostatnio: 27 08 2008 16:26
-----

Moje posty

W temacie: Instalacja Win., użtkowanie, blue screeny resetowanie

26 08 2008 - 20:57

Nie mam DVD ;) Mam nagrywarke CD i CD ROM. Alternatywnie użyłem napędu CD zamiast nagrywarki, było to samo, jednak na tej samej taśmie. Co do pamięci, mam dwie kości, i na obu osobno jest problem. ;) Sprawdzę co z tą taśmą i zobaczę może inny kabelek sata.

Wymieniłem taśmę i kabelek sata, blue screenów nie było na początku, chwile pograłem nawet w grę, po wyjściu do windowsa i odpaleniu przeglądarki znów inny błąd, tym razem PAGE_FAULT_IN_NONEPAGED_AREA.

Wychodzi na to, że cokolwiek robie i w każdej chwili może wyskoczyć jakiś problem. Zaczyna się to podczas instalacji systemu, którego nie mozna zainstalować poprawnie.

...//

Faktycznie była walnięta pamięć... testowałem je, ale ciągle tą sama zostawialem w środku. Wczoraj wsadziłem drugą kość tylko jako jedną, i póki co windows sie zainstalował i nie było żadnych błędów.

W temacie: Asus P5E - dodatkowe wiatraki

14 08 2008 - 13:50

Te pwr-fan to chyba dodatkowe chłodzenie. znaczy gniazdo na nie, przynajmniej tak mi się wydaje, bo cpu_fan to masz do procesora, a pwr_fan wydaje sie ze do chlodzenia płyty czy tam dodatkowego chlodzenia.

Zobacz w biosie może coś jest zablokowane jesli chodzi o ten przedni panel, albo coś źle podłączyłeś.

W temacie: Sprawdź czy dobry zestaw złożyłeś

01 08 2008 - 11:08

Powinien, ale monitor sie nie załącza. W takim razie coś jest źle, a nie wiem co. W zasadzie, to karta potrzebuje zasilacza 500 W lub lepszego. Ale jeśli powinien wystarczyć, to w takim razie co jest nie tak?

Edit: Dzisiaj przy testach i próbach załączenia są dzwięki , jedden długi i 3 krótkie, brak VGA

tam mam na karcie 2 x 6 pin gniazda zasilania, a w zasilaczu jest tylko 1 x 6 pin ^_^

mam nadzieje, że karty nie zepsułem xD w sumie to cooler chodzi i są oznaki życia, jednak nie ma sygnału na ten monitor, czyli być moze nie ma wystarczającej mocy. Proszę o pomoc, co mam zrobić, dokupić lepszy zasilacz ?

01 08 2008 - 10:50

Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6MB BOX
Płyta główna [INT][775] Płyta Asus P5E
Pamięć DDR2 2x1GB Patriot PC2 6400 800 Mhz
Karta Radeon HD4870 PowerColor 512MB AX4870 512MD5-H
Zasilacz Chieftec 450 W

Komputer się załącza, nie słychać żadnych dźwięków sygnalizujących błędy, klawiatura wydaje się być aktywna (świecą kontrolki), wszystkie wentylatory pracują, kable zasilania podłączone. Niestety nie ma sygnału na monitor.

01 08 2008 - 00:21

Sprawa pasty rozwiązana. Problem w tym, że, zainstalowałem wszystko, kable, zasilanie, wiatraczki, dysk, kartę procek i radiator, podłączyłem wszystkie niezbędne kable i... i nie załancza się monitor. Pierwsza diagnoza, to że procesor uszkodzony, jednak wydaje mi się, ze przy uszkodzonym procosorze w ogóle komputer by nie odpalił. Wyciągnąłem dla testu pamięci, zaczęlo piszczeć, czyli pamięci okej, poprzekładalem do innych slotów lub wsadziłem pojedynczo. Komputer odpala, na płycie szystkie kontrolki świecą się raczej prawidłowo, na karcie graficznej na czerwono (nie wiem czy tak powinno być) ale się świecą. Klawiatura wydaje się być aktywna, wszystko pracuje, jedynie nie ma sygnału na monitor, nie zalancza się.

Mam zasilacz Chieftec 450 W, czy nie jest to czasem wina za słabego zasilacza? Na pudelku karty pisze, ze 500 W or better czyli chyba tak, ale czy mogę wyluczyć uszkodzenie procesora, i karty, a przyjąć diagnozę, że to zasilacz jest za słaby?

Prosze o odpowiedzi i pozdrawiam ^_^