Skocz do zawartości

Korsyka

OFFLINE Ostatnio: 14 11 2015 09:02
-----

Moje posty

W temacie: Zamieszanie po użyciu spacedesk

05 11 2015 - 19:38

Dziękuję, za wskazówki z antywirusami, ale wybacz wolę być zabezpieczona nawet jeżeli to android i jest niewielka szansa na takie zarażenie, nawet gdyby miał mi trochę spowalniac telefon czy tablet (nie chce sie pozniej nie potrzebnie stresowac). A i zmieniłam na uBlock'a.

Co do spacedesk siedziałam całą noc, próbując powrócić do stanu z przed danego dnia ale nie chciało zadziałać, w końcu jakimś cudem udało mi się naprawić to o czym, pisałam powyżej ze sterownikami, już nie wiem, za którym podejściem, ale grunt to się nie poddawać :P.
Sorki, że wcześniej nie odpisywałam, ale musiałam odespać.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.

I tak dla pewności czy nawet po naprawieniu usterek i przeskanowaniu plikow, dysku i wszystkiego czego sie da, jest jakieś ryzyko, że wirus mógł sie gdzieś "zaczaić" i odnowi się, niespodziewanie (mam na myśli te trudne do wykrycia i niebezpieczne?

W temacie: Zamieszanie po użyciu spacedesk

04 11 2015 - 19:03

A przy okazji jakiego antywirusa polecacie na smartfona i tableta. Głównie chodzi mi o tablet, bo miałam różne, ale mam wątpliwości, który jest najlepszy dla Samsung Galaxy Note 10.1. Próbowałam avasta, AVC, Kaspersky, a obecnie mam CM antiwirus i do tego anti trojan i Clean Master -> ale ostatnio mnie denerwuje z ciągłymi powiadomieniami, co polecacie? (telefon też z samsunga) 

Głównie obawiam się przesłania jakiegoś wirusa z kompa przez kabel USB, ostatnio dość często był mi potrzebny.

Jeszcze do postu wyżej na chromie mam jeszcze ABP (Adblock Plus).