Ostatnio mam dużo problemy z moim komputerem. Słabo chodzi, brakuje miejsca na dyski i pamięć szwankuje. Do tego nie mogę grać w nowsze gry typu Crisis czy Assasin`s Creed. Co do mojego sprzętu mam swoje wymagania, które postaram się wam opisać.
Przede wszystkim komputer będzie miał Windowsa XP Home Edition! Mam oryginała więc nie ma co się zastanawiac nad ta kwestią.
Po drugie, komputer jak MUSI uciągać nowe dobre gry, czyli nie przycinać się i trzymac gry na najwyższych (przynajmniej komfortowych) rozdzielczościach i efektach. Nie chcę się spotkac z sytyuacją że będzie mi sie przycinała gra.
Kolejnym ważnym komponentem jest pamięć. Będę chyba poczebował 2gb, ale to zostawiam wam
Następnie oczywiście Dysk twardy. Mam teraz 80 mi mi to nie wystarcza. Na kompie trzymam duzo danych.
No i na koniec karta graficzna. Na chwilę obecną mam Saphire radeon X800 GTO [256] i to jest za słaba raczej do takiego kompa jaki chce
Jeśli chcecie mogę wrzucić dokładne parametry mojego obecnego kompa, ale to chyba nie ważne. Powiem narazie że Gothic 3 mi sie cholernie przycinał a Wiedźmin chodzi nawet nawet (tez sie tnie troche).
Nie wiem czy napisałem wszystko, ale tutaj najważniejsze zdanie!
Mam na ten komputer teraz 2500 i do końca wakacji napewno będą 3 tysiące.
Chcę aby mój komputer był dobry i przynajmniej przez pół roku trzymał się na wysokiej lini, tz. żeby nie trzeba był go udoskonalać. Jeśli komputer będzie dobry to jestem skłonny dopłacić trochę... ale nie przepłacić.
Od razu tez mówię że komputer chce kupic dopiero po wakacjach, więc prametry moga być trochę wyższe jak na cenę
Prosił bym bardzo o Podanie przykładowych parametrów i przewidywanej ceny.
Pozdrawiam!