Skocz do zawartości

Zdjęcie

Karta graficzna się przegrzewa? Wymieniony zasilacz...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 przeemi

przeemi

Nowy

• 4 postów

Napisano 20 03 2008 - 23:28

Witam serdecznie!

Otóż posiadam w domu drugi komputer - jest już on dosyć stary i chciałem go trochę ulepszyć gdyż wpadły mi w rękę pewne części... Mianowicie wymieniłem w tym komputerze wszystko oprócz zasilacza, obudowy, stacji dyskietek i cd-romu... Wsadziłem do niego następujące części:

Płyta główna - ASUS M2NPV-VM
Procesor - AMD Athlon 64, 2200 MHz 3500+
Dysk ATA - Segate 160
Pamięć RAM - Kingston 1024 MB

Karty graficznej nie wsadzałem żadnej - wystarczy mi zintegrowana (Geforce 6150), gdyż ten komputer nie jest ani do grania ani do pracy - jest poprostu o tak o;]

No ale do rzeczy... Komputer po kilkuminutowym użytkowaniu mi się wyłącza, wsadziłem rękę do środka zaraz po tym jak się wyłączył i zobaczyłem że tylko jedna rzecz jest dosyć gorąca - a dokładniej ta (oznaczyłem czerwoną kropką):

Dołączona grafika

W książcze od płyty głównej to o to miejsce jest właśnie oznaczone jako Geforce 6150... Na pierwszy ogień pomyślałem, że to zasilacz - gdyż jest właśnie stary i niskiej klasy (firma ITEKOM) 300W...

Odkręciłem więc ten zasilacz i podłączyłem z drugiego kompa, z którego korzystam na codzień (MUSTANG 260W). No i komputer się nie wyłącza działa bez problemu, ale gdy wsadzę rękę do środka to karta jest nadal gorąca - aż za bardzo gorąca...

Ktoś potrafi pomóc, dlaczego tak się dzieje?

• 0

#2 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 20 03 2008 - 23:31

Można dać jakiś nawiew na radiator.

Oba zasilacze to dziadostwo...

• 0

#3 przeemi

przeemi

Nowy

• 4 postów

Napisano 21 03 2008 - 00:01

Można dać jakiś nawiew na radiator.

Hmm no spróboje...

Oba zasilacze to dziadostwo...

Dobrze o tym wiem, ale ten drugi (Mustang 260W) bez problemu obsługuje mi ten komputer, który mam w opisie...
  • 0

#4 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 21 03 2008 - 09:33

Dobrze o tym wiem, ale ten drugi (Mustang 260W) bez problemu obsługuje mi ten komputer, który mam w opisie...

Na tym zasilaczu bałbym się uruchomić komputer.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: wysoka temperatura przegrzewanie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych