Skocz do zawartości

Jabu

OFFLINE Ostatnio: 26 03 2008 15:21
-----

Moje posty

W temacie: zawiszający sie system operacyjny

29 06 2007 - 09:10

W trybie awaryjnym nie działa większość sterowników, ot i przyczyna. Sprzęt chodzi na pół gwizdka.

Dodatkowe cztery piny we wtyczce ATX nie muszą być podłączane, w założeniach miały pomagać zasilać prądożerne karty na pcie. 6200 zdecydowanie nie jest taką kartą.

Z tego co zrozumiałem u Ciebie działa ok, dopiero u kolegi problem wraca. Może ma źle wykonaną instalację elektryczną w domu?

Jeśli możesz jeszcze podłączyć tagana, to przed odpaleniem zresetuj cmos i wyciągnij jedną kość pamięci. Czy one na 100% są identyczne? Przyjrzyj się im uważnie.

U mnie w tej chwili też nie dziala, oK bylo tylko podczas instalacji windows i innych programow.
Pamiecie sa identyczne, ale to nie pamieci bo na moich zachowuje sie tak samo.

W temacie: zawiszający sie system operacyjny

27 06 2007 - 14:02

A może to jednak nie dysk, zacznę od konfiguracji:
Athlon 64, 1800 Mhz 3000+
Gigabyte GA-K8NXP-9
2X512@400MHZ kingsotn w dualu
GeForce 6200
Samsung SP0812C (80GB, 7200RPM, SATA)
Nec DVD_RW ND-3540A
Codegen 350 W ATX 2.03(P4) Model: 200X

Na początek wymieniłem pamięci na inne, okazało się że efekt jest ten sam. Wymieniłem też kabel od dysku, bez zmian.
Teraz zastanawiam się nad tym zasilaczem, czy jest wystarczający. Płyta ma główne zasilanie 24pinowe, zasilacz główny kabel ma tylko 20 pin, w 4 gniazdach jest zaślepka. Czy jeżeli płyta ma 24 pinowe zasilanie to nie powinna dostać 24 pinowy kabel ze względu na zwiększony pobór mocy?
Podłaczyłem do zestawy swojego TAGANa 380-UO1, jednak nie wpiąłem się w te 4 dodatkowe piny(TAGAN ma podzielony kabel zasilania) efekt się powtórzył, ale nie zdąrzyłem już sprawdzić jak się zachowa jak wepnę w główne gniazdo płyt kabel z dodatkowymi 4 pinami.
Wpinac, niewpinać? I jak oceniacie tę zasiłkę dla tego zestawu?
Tylko dlaczego działa w trybie awaryjnym, pobiera mniej mocy?

pozdr