Skocz do zawartości

F13

OFFLINE Ostatnio: 24 02 2008 20:18
-----

Moje tematy

Windows nie odpala

06 02 2008 - 17:42

Witam. Jestem do niedawna szczęśliwym posiadaczem asusa s96jm. Do niedawna, poniewaz dzisiaj z zupelnie nieznanego mi powodu nie uruchomil mi sie windows xp pro sp2.
Wyglada to tak, ze po przycisnieciu 'power' komputer normalnie wyswietla logo producenta, po czym przestaje reagowac( mam tak ustawiony system, ze nie pokazuje mi tablcy lgoowania windowsa tylko czarny ekran, dlatego dokladnie nie wiem, w ktorym to nastepuje miejscu).

Jak juz wyzej wspomnialem system przestaje reagowac, pojawia sie na czarnym ekranie w lewym gornym rogu kursor...i to by bylo na tyle.......

Dodam, ze nie moge wejsc do trybu awaryjnego bo w momencie gdy sie ładuje , samoczynnie mi go restartuje. Tuz przed ładowaniem trybu awaryjnego pojawiał sie napis dotyczacy pliku spdt.sys ( chodziło o to czy przerwac jego doczytywanie i nacisnac esc ).
Napisalem w czasie przeszłym, poniewaz usunalem ten plik(z tego co wiem jest on 'pozostaloscia' daemona). Ów plik usunalem w trybie awaryjnym do ktorego dostalem sie dzieki 'przywracania uslug katalogowych'(moge jeszcze uruchomic tryb awaryjny 'z obsluga sieci')

Dodam, ze daemona usunalem manualnie z rejestrow i z wszystkich katalogow w ktorych sie znajdowal.

Co zatem mam robic?

P.S Kiedy daje przywracanie uslug katalogowych badz tryb awaryjny z obsluga sieci przy urachamianiu roznych aplikacji w trybie awaryjnym pojawia sie blad : 'aplikacja nie zostala wplasciwie zainicjowana(...)'

Odinstalowalem rowniez sterowniki do karty graficznej.
Probowalem zaisntalowac inny windows (home edition), ale podczas instalacji wyskakiwal blad krytyczny (system_initialization_failed) - nie wiem czy to wina tego problemu z ktorym sie borykam, czy tez wina tego windowsa.
Prosze o jakies rady bo probuje uporac sie z tym problemem od ladnych paru godzin i narazie nic ciekawego nie wymyslilem.