hmmm mam Windowsa XP 3ghz 1gb ram i karte radeon x200 i wszystkie filmy oraz 2 z 3 gier ktore posiadam dziwnie sie zacinaja tzn co 1sekunde badz 2 jest chwilowe zaciecie. Nie jest to takie typowe zacinanie sie gry tylko tak dziwnie co pare klatek sie stopuje ale tak na chwilke doslownie ulamek sekundy lecz jest to strasznie denerwujace. Zastanawiam sie czego to moze byc wina karty graficznej, moze procesora... albo dysku bo z nim tez jest dziwnie ostatnio lecz filmy z plyty tez sie tna a np gra z dysku sie nie tnie wcale. Prosze o pomoc
Dziwne zacinanie w grach i filmach
Rozpoczęty przez
Pawcok
, 09 03 2008 18:06
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 03 2008 - 18:06
Napisano 09 03 2008 - 20:51
Jaki masz zasilacz. Jak stary jest
?
Napisano 09 03 2008 - 21:08
hmm a to moze byc wina zasilacza? on ma 400W ma rok a uzywany jest pare miesiecy ale dziwi mnie to ze np gra world of warcraft sie nie zacina...
Napisano 10 03 2008 - 11:32
dlugo pracujesz na jendym systemie? jaka masz plyte glowna?
Napisano 15 03 2008 - 17:26
niee robilem format myslalem ze to pomoze ale wydaje mi sie ze to moze byc wina sterownikow bo teraz uzywam karty zintnegrowanej (a nie dostalem sterownikow do plyty i zainstalowalem jakies tam ati) ale jutro bede mial inna karte i sie okazke czy to tego wina
zmiana karty nic nie dala zauwazylem ze komputer dopiero po jakims czasie sie tak zacina np jak po dlugim nieuzytkowaniu wlacze to sporo pochodzi bez zacinania i dopiero potem zaczyna sie tak zacinac jak zrobie reset to tez potrzyma jakies 10 min a potem znowu sie zacina. Co Wy na to?
zmiana karty nic nie dala zauwazylem ze komputer dopiero po jakims czasie sie tak zacina np jak po dlugim nieuzytkowaniu wlacze to sporo pochodzi bez zacinania i dopiero potem zaczyna sie tak zacinac jak zrobie reset to tez potrzyma jakies 10 min a potem znowu sie zacina. Co Wy na to?
Napisano 16 03 2008 - 12:03
zasilacz zmien i bedzie ok.
Napisano 16 03 2008 - 12:49
Skąd ta pewność?zasilacz zmien i bedzie ok.
Pawcok, podaj temperatury np. z Everest'a...
Napisano 16 03 2008 - 15:24
zaraz podam ale wydaje mi sie ze to nie tego wina (bo uzycie procka jest normalne) chcoiaz nie wiem zaraz podam ale stwierdzilem ze to jest strasznie posrane bo naprzyklad wczoraj zrobilem format poinstalowalem wszystko ladnie i chodzilo bez zacinania przez jakies 4h potem zaczelo sie zacinac, dzisiaj wlaczam kompa pochdozilo 20 min i juz po 20 min sei zaczelo zacinac wiec tego nie rozumiem. Mam tez dziwnie z gra WoW. Mam ja na 2 dyskach. Wlaczylem z pierwszego ladnie chodzi przez jakis czas potem robie restart gry i sie zacina. Uruchamiam druga kopie z drugiej partycji i sie nie zacina... juz za cholere tego nie rozumiem
hmm nie moglem znalezc w everscie temperatry wiec podaje z BIOSa CPU: 30 stopni i jescze System temperature:35 stopni
a i jeszcze jedno moze wiecie co sie dzieje kiedy podlaczam karte (ati x600) pod pcie i mi sie wogole obraz nie wlacza wiatraczek na karcie chodzi ale na monitorze ni ma obrazu... czym to moze byc spowodowane?
hmm nie moglem znalezc w everscie temperatry wiec podaje z BIOSa CPU: 30 stopni i jescze System temperature:35 stopni
a i jeszcze jedno moze wiecie co sie dzieje kiedy podlaczam karte (ati x600) pod pcie i mi sie wogole obraz nie wlacza wiatraczek na karcie chodzi ale na monitorze ni ma obrazu... czym to moze byc spowodowane?
Napisano 16 03 2008 - 15:50
Tym, że karta może być uszkodzona. Jeśli chcesz się dowiedzieć, to sprawdź kartę na innym komputerze ze złączem PCI-E...
Napisano 16 03 2008 - 15:55
ok a na to zacinanie nie wiesz co mozna poradzic?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych