Zacznę od tego, że jest to płyta pod procesory Intel Tuallatin (ja mam w niej akurat PIII 1266 Mhz PC133Mhz). Posiada ona 3 gniazda na pamięć SDRAM (PC133Mhz). AGP x2/x4. 6 gniazd PCI. 2 USB.
Tyle na jej temat mogę powiedzieć ja (dopiero zacząłem się tym interesować, więc jeszcze nie znam się na tym za dobrze ;p )
Mam takie pytania:
1. Wiele osób twierdzi, że max pamięci ram jaki można zainstalować to 512MB. Są również opinie, że można podłączyć 768MB. Skoro płyta ma 3 wejscia na ram i czyta na pewno kości po 256MB, to nie jest to wykluczone, ale prosiłbym o odpowiedź na pytanie co jest prawdą (najlepiej od kogoś kto testował to samodzielnie i może 100% potwierdzić)
2. Czy odczytana by została bezproblemowo na tej płycie kość ramu posiadająca 512MB pamięci, czy może kości po 256MB to max?
3. przy krawędzi płyty obok gniazd pod ram jest mała niebieska kostka z 5 przełacznikami. Do czego służą te przełączniki?
4. Jaki procesor o największej częstotliwości taktowania pamięci da się podłączyć do tej płyty? (Na pewno będzie to jakiś Intel na szynie 133Mhz... ale jaki wyszedł na rynek "najszybszy")?
Narazie mam tyle pytań ;p Mam nadzieje, że temat się jakoś rozwinie

Moja zawartość
Nie podano