Prubowałem podpiąć pod tą płyte 768MB RAM i w BIOSie wykrywa ją normalnie i niby działa, ale kiedy ma się załączyć system to się restartuje komp. Czy to oznacza, że nie da się zainstalować więcej niż 512MB, czy może jest jakiś sposób? W koncu w biosie tą pamięć wykrywa. Ktoś nawet kiedyś założył odnośnie tego temat.
/Asus-TUSL2-C-an...nd33-t8284/
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Derbi
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 7
- Odwiedzin: 572
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: ASUS TUSL2-C
04 01 2008 - 12:54
W temacie: Asus TUSL2-C --> Problem z SDRAM ! HELP ME !
04 01 2008 - 12:49
Witam. Mam podobny problem. Posiadam tą samą płytę główną (Asus TUSL2-C). Problem jest tego typu, że chcę do niej podłączyć 3 kości ram po 256MB. W biosie normalnie wykrywa 768MB, ale kiedy włącza się plansza ładowania Windowsa i wyłącza (już powinien się załączyć system) to komputer nie daje rady i się restartuje.
W internecie znalazłem opis tej płyty głównej i jest tam zaznaczone, że maksymalna pamięć RAM to 512MB (nie byłem pewien, czy chodzi o 1 slot, czy o ogólną maksymalną pamięć) i obawiam się, że ta płyta poprostu nie pociągnie więcej ramu niż 512MB.
Spotkałem się jednak również z opisamy, gdzie ktoś twierdził, że ma na tej płycie podpięte 768MB ramu i działą normalnie.
Najdziwniejsze jest to, że gdyby 512MB było ogólnym maksem, to dla czego w biosie jest wykrywane więcej i wszycho działa do momentu załączenia systemu? Może chodzi o jakieś nadmierne obciążenie?
Czy ktos się już spotkał z takim przypadkiem? Czy możliwe jest podłączenie na tej płycie więcej niż 512MB RAM, a jęsli tak, to jak tego dokonać?
W internecie znalazłem opis tej płyty głównej i jest tam zaznaczone, że maksymalna pamięć RAM to 512MB (nie byłem pewien, czy chodzi o 1 slot, czy o ogólną maksymalną pamięć) i obawiam się, że ta płyta poprostu nie pociągnie więcej ramu niż 512MB.
Spotkałem się jednak również z opisamy, gdzie ktoś twierdził, że ma na tej płycie podpięte 768MB ramu i działą normalnie.
Najdziwniejsze jest to, że gdyby 512MB było ogólnym maksem, to dla czego w biosie jest wykrywane więcej i wszycho działa do momentu załączenia systemu? Może chodzi o jakieś nadmierne obciążenie?
Czy ktos się już spotkał z takim przypadkiem? Czy możliwe jest podłączenie na tej płycie więcej niż 512MB RAM, a jęsli tak, to jak tego dokonać?
W temacie: ASUS TUSL2-C
02 01 2008 - 14:01
wywal tego złoma na śmietnik
to moja opinia (rada)
Jak napisałem, na poczatku tego tematu nie załozyłem go po to, aby ktoś mi dawał rady, tylko w celu uzyskania pewnych informacji. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że aby sobie, np. pograć w nowsze gierki, to z mojego kompa mógłbym zostawić dysk twardy, napęd i ewentualnie grafike, dla mniej wymagających gierek ;p Bo na tej płycie głównej za wiele już nie pociagnie ;p Mimo to jednak zbieram informacje na temat tej płyty, gdyż mając w kieszeni 60zł ciężko myśleć o wywaleniu jedynego kompa do śmieci. No chyba, że kolega chce podziałać harytatywnie i dać mi lepszego kompa, to mój obecny z pewnością nie wyląduje na śmietniku, tylko pójdzie w dobre ręce, które jeszcze by go potrzebowały ;p
Kontynuując temat proszę o odpowiedzi na zadane wcześniej pytania, ewentualnie o nowe pytania (tylko z sensem ;p)
W temacie: Asus tusl2-C => jaką najlepszą grafikę?
01 01 2008 - 15:14
Dziękuję za pomoc
Kartę już zakupiłem i czekam, aż przyjdzie ;p Wtedy ją podłącze i już będzie wszystko jasne ;p A jeśli nie bedzie chciała działać, to już i tak mam plan co z nią wtedy zrobić ;p Więc dziękuję raz jeszcze za informacje
W temacie: Asus tusl2-C => jaką najlepszą grafikę?
31 12 2007 - 11:58
Czyli karta "RADEON 9600PRO 256MB 128BIT" będzie działała na mojej płycie głównej? Bo mój kolega taką miał i wiem, że spisywała się dobrze, ale głupio było by wywalić na nią kasę i po zamontowaniu odkryć, że jednak nie pasuje. Jeśli by śmigała na płycie "Asus tusl2-C", to proszę o podbudowanie mnie i wtedy od razu szukam takiej i kupuję. Nie lubie się za długo zastanawiać nad zakupem ;p Byle tylko nie wydać kasy na marne. I dziękuę za powyższą odpowiedź odnośnie PCI 16x. Przypuszczałem, że to jakiś nowy typ wejścia, ale pewny nie byłem ;p a teraz wszycho jasne już ;p
Słuchajcie. Bo odnośnie mojej płyty jest jeszcze taki problem, że mam AGP x2, x4... A ta Karta "Radeon 9600PRO" Jest na AGP x8. Czy ktoś może potwierdzić, że ma taką kartę podłączoną pod AGP x4 i jest kompatybilna i działa poprawnie? Zależy mi na tej odpowiedzi ;p
Słuchajcie. Bo odnośnie mojej płyty jest jeszcze taki problem, że mam AGP x2, x4... A ta Karta "Radeon 9600PRO" Jest na AGP x8. Czy ktoś może potwierdzić, że ma taką kartę podłączoną pod AGP x4 i jest kompatybilna i działa poprawnie? Zależy mi na tej odpowiedzi ;p
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Derbi
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość