Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy będzie pasować?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 23 07 2008 - 22:48

Witam.
Mam teraz zasilacz 300W chyba Feel.
I jest takie oto pytanie.
Czy do obudowy CoolerMaster Elite 331 wejdzie taki zasilacz?
Miałem zamiar przełożyć wszystko na razie ze starej obudowy do nowej ponieważ mam zamiar wymienić niektóre komponenty takie jak procek płyta główna karta graficzna ale w tej chwili nie mam na to funduszy a chciałem mieć wszystko już w nowej obudowie i już z niej korzystać.

• 0

#2 tyranka

tyranka

Początkujący

• 145 postów

Napisano 23 07 2008 - 23:05

jesli codzi o gabaryty to wystarczy zmierzyc :D

• 0

#3 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 23 07 2008 - 23:13

Chodzi mi o to że są różne typy zasilaczy.
  • 0

#4 timmy

timmy

Zaawansowany użytkownik

• 624 postów

Napisano 24 07 2008 - 07:56

Powinno wszystko wejsc :D
  • 0

#5 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 24 07 2008 - 09:01

Wejdzie na pewno
  • 0

#6 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 24 07 2008 - 13:05

Bo wiecie teraz są te zasilacze z dużym wentylatorem one są chyba typu ATX i myślałem że wejdzie tylko taki.
  • 0

#7 db45

db45

Emerytura

• 945 postów

Napisano 24 07 2008 - 13:21

Nie masz się co martwić. Wejdzie bez problemu.
  • 0

#8 Geoseppe

Geoseppe

Początkujący

• 113 postów

Napisano 24 07 2008 - 18:41

300W chyba Feel.

chyba to jest biały michael jackson...
ty masz zamiar wkładać do kompa zasilacz feel? jeśli tak to pasować bedzie ale czy tobie spasują fajerwerki to juz nie wiem :D
  • 0

#9 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 24 07 2008 - 18:55

Ten zasilacz mam w kompie już od samego kupna tego kompa i nic się nie dzieje :D

Aha i sory nie Feel tylko Altis :D
  • 0

#10 Geoseppe

Geoseppe

Początkujący

• 113 postów

Napisano 24 07 2008 - 19:03

nienawidze jak ktoś pisze ze nic sie nie dzieje i ma go długo...
nie znasz dnia ani godziny jak feel spali dom twojej rodziny...
  • 0

#11 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 24 07 2008 - 19:09

O Altisie też masz takie zdanie?

• 0

#12 Geoseppe

Geoseppe

Początkujący

• 113 postów

Napisano 24 07 2008 - 19:12

tak, mam takie samo zdanie,
lepiej dokładnie sprawdz co to za zasilacz bo Altis nie istnieje albo jest to kolejny złom produkcji podrzędnej firmy IT

• 0

#13 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 24 07 2008 - 19:15

Właśnie przed chwilą szukałem jakiś zasilaczy tej marki i też nic nie znalazłem.
Otworzyłem kompa i na zasilaczu pisze dużymi literami Altis.
  • 0

#14 Geoseppe

Geoseppe

Początkujący

• 113 postów

Napisano 24 07 2008 - 20:10

no bo to złom do wymiany i tyle
  • 0

#15 PCS-KING

PCS-KING

Początkujący

• 49 postów

Napisano 25 07 2008 - 23:01

Nie polecam zasilacz-ów typu MC-Feel,Tracer,Altis.....(I reszty tanich zasilacz-ów za 60zł co oferują super moc) chodzi tu oto że przez nie szybciej
komputery siadają,np: szybciej puchną kondensatory,a jak napuchną kondensatory to siadają wejścia np Usb,albo od słuchawek mikrofonu itp.
Czyli komputer nadaje się do wywalenia.
  • 0

#16 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 26 07 2008 - 01:40

Witaj; co do tego czy dany zasilacz wejdzie czy nie to wystarczy go zmierzyć i porównać z danymi jakie są podane przez producenta i podają ją sprzedający. Co do zasilacza to wiadomo masz komputer za 2000zł to nie wsadzisz zasilacza nie markowego bo szkoda komputera, ale jeśli masz komputer za 1000 do 1500zł to szkoda pchać markowy zasilacz chyba że będzie w cenie poniżej 100zł. Komputer składający się z płyty głównej z zintegrowanym dźwiękiem i grafiką do tego nagrywarka i dysk, nie potrzeba takiego super markowego zasilacza to mija się z celem ekonomicznym i zapotrzebowania na moc. do takiego komputera to nawet taki Take Me będzie dobry, wszystko zależy od zestawu i jego wartości. Nie wspominając o kieszeni kupującego. Przykład miałem iBOX-a 350W, kupiłem razem z obudową i okazało się że nie był odpowiednio wydolny grzał się to kupiłem nie markowy Take Me i okazało się że po zmierzeniu napięć w spoczynku i w max pracy jest stabilny ale to do zestawu tego ostatniego, i do zestawu powyżej 1500zł nie polecam go bo szkoda komputera.
Dlatego ty zadecydujesz jaki ci będzie pasował.
  • 0

#17 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 26 07 2008 - 19:57

Ja go miałem od początku, kupowałem już gotowy zestaw więc nie miałem za bardzo na to wpływu ale i tak będę wymieniać ten zasilacz na mocniejszy bo kupuje nowe części do kompa :)
  • 0

#18 Geoseppe

Geoseppe

Początkujący

• 113 postów

Napisano 26 07 2008 - 21:31

Witaj; co do tego czy dany zasilacz wejdzie czy nie to wystarczy go zmierzyć i porównać z danymi jakie są podane przez producenta i podają ją sprzedający. Co do zasilacza to wiadomo masz komputer za 2000zł to nie wsadzisz zasilacza nie markowego bo szkoda komputera, ale jeśli masz komputer za 1000 do 1500zł to szkoda pchać markowy zasilacz chyba że będzie w cenie poniżej 100zł. Komputer składający się z płyty głównej z zintegrowanym dźwiękiem i grafiką do tego nagrywarka i dysk, nie potrzeba takiego super markowego zasilacza to mija się z celem ekonomicznym i zapotrzebowania na moc. do takiego komputera to nawet taki Take Me będzie dobry, wszystko zależy od zestawu i jego wartości. Nie wspominając o kieszeni kupującego. Przykład miałem iBOX-a 350W, kupiłem razem z obudową i okazało się że nie był odpowiednio wydolny grzał się to kupiłem nie markowy Take Me i okazało się że po zmierzeniu napięć w spoczynku i w max pracy jest stabilny ale to do zestawu tego ostatniego, i do zestawu powyżej 1500zł nie polecam go bo szkoda komputera.
Dlatego ty zadecydujesz jaki ci będzie pasował.

tak, gratulacje...
zasilacze typu take me czy ibox to złomy które z zasilaczami nie mają nic wspólnego poza nazwą Dołączona grafika
więc daruj se doradzanie typu "jeśli masz komputer za 1000 do 1500zł to szkoda pchać markowy zasilacz" bo w kompie za 1500zł tez moze być np. mocna karta graficzna i co? zasilisz ją iboxem? no jak ty masz takiego złoma w domu za 50zł to zasilaj go nawet dynamem z rowera ale nie proponuj innym takiego syfu bo mozesz narazić kogoś na koszty związane z awarią takiego zasilacza i wypaleniem połowy kompa Dołączona grafika ;)
uwazaj se bo to juz nie pierwszy taki numer z twojej strony i nie zabieraj głosu w sprawach o ktorych nie masz pojęcia bo mozesz tylko problemów narobić Dołączona grafika
  • 0

#19 Damian_im2

Damian_im2

Cosmo + pakiet biznes.

• 1 508 postów

Napisano 30 07 2008 - 23:14

Kaskader spokojnie :P Zasilacz bedzie pasowal bo to zasilacz typu ATX czyli bedzie pasowal do tej budy. Zgadzam sie z tym, ze trzeba go wymienic na cos dobrego typu fortron/delta 350w, tak w ogole to jaka masz reszta podzespolow ?
  • 0

#20 czernit

czernit

Początkujący

• 54 postów

Napisano 31 07 2008 - 14:53

Typ procesora Intel Celeron D 346, 3066 MHz
Płyta Główna MSI PM8M3-V
Karta Graficzna NVIDIA GeForce FX 5500
1 GB RAM

Coś jeszcze? :P
Wiem że to nie jest za dobry sprzęt ale tak jak już wcześniej wspominałem będę wymieniał na pewno zasilacz, płytę główną, kartę graficzną no i procek

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych